Kuva: Shutterstock

Onko loppukesän sää lämmin vai viileä? Kuukausiennusteeseen suuri muutos

11.08.2021 21:15 - Roy Kokkonen

Sää on tällä viikolla keskimääräistä sateisempi. Toisaalta kun aurinko pilkistää, myös lämpötilat voivat kohota hellelukemiin. Loppukesän kuukausiennusteeseen on tullut muutoksia aiempaan.

Tuoreessa loppukesän kuukausiennusteessa on muutoksia aiempaan verrattuna. Siinä näkyy myös tavanomaista viileämpiä ja sateisempia viikkoja. Neljän viikon ennusteen julkaisi Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF.

– Epävakainen ja lämmin sää muuttuu kuivemmaksi elokuun viimeisellä viikolla. Syyskuun alku on tavanomainen, kertoo meteorologi Kristian Roine Forecan blogissa.

Huomattavin ero edelliseen ennusteeseen on kuluvan ja ensi viikon aiemmin ennustettua epävakaisempi säätyyppi. 

– Sen sijaan, että meille olisi syntynyt korkeapaine jo tällä viikolla, säätä hallitsevat vielä matalapaineet, Roine toteaa ennusteesta.

Kuluvan viikon sademäärät ovat kuukausiennusteen mukaan tavanomaisia suurempia etenkin maan länsi- ja pohjoisosassa. 

– Alkanut viikko on hyvin sateinen. Suomi kuuluu käytännössä koko viikon ajan matalapaineen alueeseen ja sademäärät ovat viikon kuluessa runsaita. Elokuun alkupuoliskon sademäärät vastaavat monilla paikkakunnilla koko kuukauden keskimääräistä sademäärää.

Sateisesta säästä huolimatta ilma on lämmintä. Roineen mukaan perjantaina päästään jopa hellelukemiin.

– Lämpimässä sadesäässä esiintyy päivittäin ukkosia. Lämpöä riittää myös Lappiin, missä viikon keskilämpötila on useita asteita tavanomaista korkeampi.

Lue myös: Löysitkö ihanan kesäheilan? 5 vinkkiä, joilla saat kesäromanssin jatkumaan vielä syksylläkin

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat