Kuva: AOP

Foreca: Tuleeko joulusta valkea koko maassa?

20.12.2021 12:15 - Roy Kokkonen

Alkuviikko on kylmä, aatonaattona alkaa sataa lunta.

Jouluviikon alussa Suomessa vallitsee kylmä pohjoistuuli ja pakkasta on päivisin koko maassa. Joulun alla sää kääntyy sateisempaan suuntaan, kertoo Foreca blogissaan.

Maanantai ja tiistai ovat kuivia pakkaspäiviä, kun koillisesta virtaa kylmää ilmaa. Se tarkoittaa paikoin kireää pakkasta varsinkin öisin heikkotuulisilla ja selkeillä alueilla. Kireällä pakkasella tarkoitetaan etelässä -15, keskiosassa -20 ja pohjoisessa -25 astetta.

Keskiviikkona muutosta on ilmassa. Lunta voi silloin sataa paikoin länsirannikolla ja Lappiin leviää pohjoisesta lumisadealue. Aatonaattona eli torstaina sää muuttuu sateisemmaksi matalapaineen levittäytyessä Suomeen. Lumisateita on luvassa pitkin maata.

Foreca kertoo, että ajoittain lunta sataa myös Lounais- ja Etelä-Suomessa, joten tällä hetkellä lumettomat alueet saavat todennäköisesti ainakin ohuen lumipeitteen jouluaatoksi.

Matalapaine jää Suomeen vielä joulupäiviksi. Lämpötila pysyttelee pakkasen puolella ja lunta voi sataa paikallisesti yli 10 senttiä vuorokaudessa.

Lue myös: Viimehetken ideat aineettomiin ja itsetehtyihin joululahjoihin

Lähde: Foreca

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat