Kuva: AOP

IS: Sähköpotkulautailuun puututaan aiempaa tiukemmin - lakiin ehdotetaan muutoksia

08.02.2023 15:15 - Minttu Tikkanen

Sähköpotkulaudat ovat usein otsikossa tapaturmien vuoksi.

Sähköpotkulaudat ovat toisten iloksi, toisten kauhuksi jääneet pidemmäksi aikaa katukuvaan. Pian voi olla, ettei niillä enää samalla huolettomuudella huristella, sillä lakiin ollaan parhaillaan valmistelemassa muutosta.

Muutos koskisi liikennevakuutuslakia, jota ehdotetaan asetettavaksi pian koskemaan myös sähköpotkulautoja. Tällä hetkellä sähköpotkulautojen ei ole tarvinnut kuulua vakuutuksen piiriin, mutta nyt valmisteltavassa lakimuutoksessa ehdotetaan, että liikennevakuutuslaki olisi pakollinen kaikille 25 kilogrammaa painoltaan ylittäville menopeleille. Näin ollen lain piiriin päätyisivät todennäköisesti myös esimerkiksi minimönkijät, sähkömopot ja sähköskootterit.

Toinen kriteereistä vakuutuspakolle on jo nyt olemassaoleva nopeusraja eli laitteen yli 25 km/h rakenteellinen nopeus. Muutos ei kuitenkaan jatkossakaan koskisi esimerkiksi sähköllä avustettuja polkupyöriä tai sähköpyörätuoleja. 

Lue myös: Moni sähköpotkulautailija ottaa riskin, jolla voi olla kohtalokkaat seuraukset - neljä vaihetta turvalliseen ajamiseen

Lue myös: Teetkö sinäkin yleisen virheen sähköpotkulaudalla? Liikennesäännöt monelta kuskilta hukassa

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat