Kuva: Shutterstock

Foreca: Helleaalto saavuttaa Suomen - jopa 30 asteen ylitys mahdollinen

08.06.2023 22:15 - Minttu Tikkanen

Helle saapuu tulevalla viikolla.

Alkukesän viileys näyttäisi Forecan ennusteiden mukaan vaihtuvan täysin käänteentekevästi jopa helleaaltoon.

Ensi viikolla elohopea kipuaa todennäköisesti hellerajan yli ja jopa 30 asteen ylitykset ovat paikoin mahdollisia. Helteen odotetaan kestävän useita päiviä.

- Ensi viikko on ennusteiden mukaan selvästi tätä viikkoa lämpimämpi – Suomeen leviää helleilmamassaa ja yli 25 asteen lämpötiloja mitataan tämän hetken ennusteen mukaan useana päivänä. Ensi viikon loppupuolella jopa 30 asteen lämpötilat ovat paikoin mahdollisia. Sää ei ole ensi viikolla täysin sateetonta, mutta sateet jäävät hyvin vähäisiksi ja paikallisiksi, kertoo Forecan ennusteesta meteorologi Joanna Rinne. 

Lämpötila kohoaa ennusteen mukaan laajalti koko maassa ja päivät näyttävät yleisesti melko aurinkoisilta. Helleraja saattaa ylittyä pohjoisessa asti.

- Ensi viikko on suuressa osassa maata aurinkoinen ja enimmäkseen poutainen. Päivälämpötilat nousevat viikon edetessä maan etelä- ja keskiosassa laajalla alueella näillä näkymin hellelukemiin ja pohjoisessa selvästi 20 asteen yläpuolelle. Loppuviikkoa kohden on mahdollista, että etelässä lämpötila nousee paikoin jopa 30 asteeseen ja pohjoisessakin hellelukemiin, Rinne jatkaa.

Käänne säässä nähdään todennäköisesti jo viikonlopun aikana, mutta ennen sitä ehditään nähdä vielä hieman viileämpiä päiviä ja joitakin sadekuuroja.

Lue myös: Menettääkö aurinkorasva tehonsa vanhetessaan? Vihdoin vastaus monen pohtimaan ikuisuuskysymykseen

Lue myös: Loman suorituspaineet ja fomo voivat varjostaa kesää - psykoterapeutti kertoo, mistä on kyse ja mikä avuksi

Lue myös: Myynnissä on ollut lasten pelastusliivejä, jotka eivät toimi kuten pitäisi - vaarana hukkuminen

Lue myös: Suomessa hukkui viime vuonna 165 ihmistä - MTV muistuttaa, että moni ei tiedä, miltä hukkuva näyttää

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat