Kuva: Shutterstock

Foreca: Nyt viilenee rajusti, mutta miten käy loppukesän?

02.07.2023 08:15 - Minttu Tikkanen

Foreca ennustaa kesällä nähtävän epävakaata, mutta lämmintä säätä.

Lämpötilat tipahtivat hetkessä hellelukemista, mutta automaattisesti sateista ja viileää loppukesää käänne ei silti tarkoita.

Forecan pitkän aikavälin ennusteen mukaan heinäkuun sää näyttää vaihtelevalta eli sateisia jaksoja on todennäköisesti tulossa lisääkin, mutta toisaalta lämpötila näyttäisi pysyttelevän korkealla. Forecan meteorologi Markus Mäntykannas pitää säätä kokonaisuudessaan ihan kelvollisena lomailusäänä.

"Heinäkuu näyttää tämän ennusteen valossa epävakaiselta, mutta lämpimältä. Todennäköisesti puhutaan räväköistä sade- ja ukkoskuuroista, mutta toisaalta hyvin kesäisestä säätyypistä. Ei missään nimessä huonolta näytä heinäkuun lomasää", Mäntykannas arvelee.

Tämäkin viileä jakso näyttäisi päättyvän jo hyvinkin pian, sillä lämpö saattaa ennusteiden mukaan palata jo ensi viikon kuluessa, jolloin loppuviikosta saatettaisiin jälleen päästä jopa hellelukemiin.

"Mahdollisesti viikon puolivälissä sää kuitenkin lämpenee uudestaan. Nyt ennusteissa näkyy osaan maata hellettä loppuviikolle", Mäntykannas jatkaa. 

Hyvänä puolena Mäntykannas pitää sitä, että lämpötila ei näytä nousevan sentään tukalan kuumaksi. Sateet myös osaltaan helpottavat maaston kuivuutta, ja siten myös metsäpalojen riskiä.

Lue myös: Menettääkö aurinkorasva tehonsa vanhetessaan? Vihdoin vastaus monen pohtimaan ikuisuuskysymykseen

Lue myös: Loman suorituspaineet ja fomo voivat varjostaa kesää - psykoterapeutti kertoo, mistä on kyse ja mikä avuksi

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat