Kuva: AOP

Disney+ nostaa hintojaan tuntuvasti - Euroopassa tarjolla jo mainoksia sisältävä halvempi versio

12.08.2023 14:15 - Minttu Tikkanen

Disney+ on saanut myönteisiä tuloksia mainoksia sisältävästä tilausversiosta.

Suoratoistopalvelu Disney+ nostaa hinnoitteluaan myös Suomessa.

Suomessa suoratoistopalvelun kuukausitilaus on aiemmin maksanut 8,99 euroa, kun taas uusi hinta tulee olemaan 10,99 euroa. Vuositilauksen hintakin nousee näin ollen 89,90 eurosta 109,90 euroon. Prosenteissa korotus on siis jopa 22 prosenttia. 

Muutos on voimassa 1. marraskuuta jälkeen tehdyille uusille tilauksille. Vanhojen tilausten kohdalla hinta puolestaan muuttuu 6. joulukuuta.

Uudet tuulet puhaltavat suoratoistopalveluissa

Suoratoistopalvelut ovat jo aiemmin ryhtyneet tiukempiin toimiin pitääkseen maksavista asiakkaistaan kiinni. Aiemmin tänä vuonna Netflix kertoi estävänsä tunnusten jakamisen eri kotitalouksien välillä.

Disney+ tuo kuitenkin markkinoille myös mainoksia sisältävän vaihtoehdon, joka maksaa katsojalle hieman vähemmän. Tilausvaihtoehto otetaan käyttöön 1. marraskuuta jo monissa Euroopan maissa kuten Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Isossa-Britanniassa ja Saksassa. Versiota on testattu Yhdysvalloissa hyvin tuloksin, mikä sai suoratoistopalvelun laajentamaan tarjontaa. 

Mainoksellinen versio maksaa Disneyn hintataulukon mukaan 5,99 euroa kuussa eli huomattavasti vähemmän kuin mainokseton versio. Tiedotteesta ei käy ilmi, milloin uudistus mahdollisesti tulee saataville myös Suomeen.

Lue myös: Euroopassa näkyy jo salasananjaon eston vaikutus - Netflixin tilaajamäärä romahti miljoonalla

Lue myös: Netflixissä siipeilyn aika on ohi - maailmalla lisämaksu astuu voimaan jo heti vuoden alussa

Lähteet: Disney, CNN

Kilpailut

Uusimmat