Kuva: Shutterstock

Foreca: Rajuilmat lähestyvät taas Suomea

15.08.2023 20:15 - Minttu Tikkanen

Kuurosateet voivat olla voimakkaitakin.

Vielä elokuussa on saatu nauttia kesäisen lämpimistä päivistä, mutta nyt Suomea lähestyvät vesisateet ja ukkospilvet.

Vielä torstaihin asti lämpötila saattaa Forecan ennusteen mukaan kivuta 25 asteeseen etelässä, mutta Pohjois-Lapissa lämpötilat saattavat tipahtaa jo vain 10 asteeseen. Sateet kuitenkin saapuvat jo ensi yön aikana.

- Suomeen rantautuva sadealue alkaa levittäytyä maan keski- ja pohjoisosaan tiistain ja keskiviikon välisen yön aikana, jokunen sadekuuro saattaa tulla myös maan eteläosassa ja Suomenlahdella. Sateiden yhteydessä voi olla paikallisia ukkosia, ennustaa Forecan meteorologi Joanna Rinne.

Myös etelässä saatetaan nähdä kuurosateita, jotka tuovat mukanaan todennäköisesti myös ukkosia. Ukkosen odotetaan olevan voimakkainta maan itäosissa. 

- Maan etelä- ja keskiosan kuurosateissa myös ukkostaa paikoin. Paikallisten ukkoskuurojen odotetaan tämän hetken ennusteiden mukaan olevan voimakkaimpia maan itäosassa, mutta ukkosten ennusteeseen liittyy vielä paljon epävarmuutta, Rinne jatkaa.

Viikonlopulle voi kuitenkin olla edelleen luvassa hyviä ulkoilukelejä, sillä sateet näyttäisivät siihen mennessä väistyvän. Miten syyssää jatkuu ensi viikosta eteenpäin, on ennusteissa vielä epävarmaa.

- Ensi viikon alun ennuste on vielä hyvinkin epävarma. Osassa ennusteista melko poutainen sää näyttää jatkuvan, kun taas toisten ennusteiden mukaan sää muuttuu sateiseksi, Rinne toteaa.

Lue myös: Nähdäänkö elokuussa vielä lämpimiä päiviä? Forecan kuukausiennusteen sanoma on selvä

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat