Kuva: Shutterstock

Onko kävely keksitty uudelleen? "Hiljaiset kävelyt" ovat uusi sometrendi

10.09.2023 08:15 - Jenni Tuusjärvi

Uusi sometrendi hehkuttaa kävelylenkkejä, joiden ajaksi älylaitteet ja muut häiriötekijät jätetään kotiin.

Voit myös kuunnella artikkelin alta sekä Podplaysta.

Useat jokapäiväiset tavat ovat saaneet sosiaalisessa mediassa uudelleenbrändäyksen, jolloin varsin arkisista tavoista onkin tullut trendikästä. Muutama vuosi sitten kotona oleilu ja rento ajanvietto brändättiin hyggeilyksi ja siitä tuli suuri ilmiö. Aterioiden etukäteen tekeminen arjen helpottamiseksi oli todella cool, kun erityisesti fitness-vaikuttajat alkoivat puhumaan meal preppingista.

Yksi tällä hetkellä TikTokissa trendaavista tavoista on kävely. Mutta ei mikä tahansa kävely, vaan hiljainen kävely (engl. silent walk).

Hiljaisessa kävelyssä suunnataan lenkille ilman älypuhelinta, kuulokkeita tai muita häiriötekijöitä, jotta omaa mieltä on mahdollista tuulettaa.

Uusi trendi on saanut osakseen positiivista palautetta mutta myös arvostelua. Joidenkin mielestä sosiaalisen median vaikuttajat markkinoivat kävelylenkkejä aivan kuin yrittääkseen keksiä täysin tavallista asiaa uudestaan.

Muun muassa sosiaalisen median vaikuttajana tunnettu Arielle Lorre kertoi aiemmin tänä vuonna The Blonde Files -podcastissaan hiljaisten kävelylenkkien terästävän hänen aistejaan.

- Kun kävelen hiljaisuudessa, aistini tuntuvat olevan todella valppaina. Haistan kaiken, kuulen kaiken, näen kaiken. Se on todella maadoittavaa minulle, Lorre kuvaili podcastissaan.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Myös sosiaalisen median vaikuttaja Mandy Maio on puhunut TikTok-tilillään hiljaisista kävelyistä.

Maio kertoo hiljaisten kävelyiden saaneen alkunsa, kun hänen miesystävänsä oli haastanut Maion käymään ravitsemusterapeutin suosittelemilla puolen tunnin lenkeillä ilman kuulokkeita tai älypuhelinta.

- Ensimmäiset minuutit ovat kaaosta. Mieli laukkaa ja alkaa ahdistamaan. Mutta kahden ensimmäisen minuutin jälkeen jotain tapahtuu, aivot rentoutuvat ja kaikkialla on hiljaista, Maio kuvailee kokemuksiaan.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kävelylenkkejä ylistävät videot ovat saaneet osakseen kritiikkiä sosiaalisessa mediassa, sillä useiden kommentoijien mielestä kävelylenkit ilman älylaitteita eivät ole mikään uusi keksintö.

"Eli siis käy vain kävelyllä aivan kuin teimme 90-luvulla", eräs kommentoija pohtii Maion videon kommenttiosiossa.

- En ymmärrä, mikä pakkomielle ihmisillä on keksiä uudelleen niitä asioita, mitä olemme tehneet aikojen alusta saakka, koomikko Pinky Patel pohtii julkaisemallaan videoklipillä.

Oli sitten uudelleenbrändätyllä tai perinteisellä kävelylenkillä, on reippaalla kävelyllä todettu olevan lukuisia terveyshyötyjä. Sen on todettu pienentävän esimerkiksi sydän- ja muistisairauksien sekä syövän riskiä.

Lue myös: Unohda 10 000 askelta, pienempi määrä toisi samat hyödyt

Lue myös: 10 000 askeleen suositus ei olekaan paras mittari - enemmän väliä on yhdellä asialla

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat