Kuva: AOP

"Marimekon tuotteita jopa 90 prosentin alennuksella" - uusi huijaussivusto teeskentelee olevansa Marimekko

19.09.2023 09:15 - Minttu Tikkanen

Sivusto voi näyttää aidolta, mutta ei sitä ole.

Jos jokin vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti ei ole totta. Tällä hetkellä Marimekon suosittuja, mutta hintavia tuotteita näyttäisi olevan verkkokaupassa jopa 90 prosentin alennuksella. Uskomattomaan diiliin olisi helppo haksahtaa.

Tarkempi silmäily kuitenkin paljastaa, että kyseessä on marimekkosale.top -verkkosivusto eli ei merkin virallinen sivusto, vaan sivua plagioiva huijaus, jolta ei pidä mennä tilaamaan mitään.

Sivusto on kuitenkin saatu näyttämään erehdyttävän aidolta, sillä sieltä löytyvät useat Marimekon klassikkotuotteet. 

Helsingin Sanomille Marimekon viestintäjohtaja Anna Tuominen kommentoi, että vastaavanlaisia huijauksia pompsahtelee esiin tasaisin väliajoin. Marimekko pyrkii kuitenkin ajamaan huijaussivustot alas.

- Olemme törmänneet yli kymmeneen vastaavaan sivustoon. Noin puolet olemme saaneet jo alas ja teemme nyt aktiivisesti töitä, että saamme loputkin, sanoo Tuominen.

Jos huijaukseen on jo repsahtanut, Tuominen neuvoo olemaan yhteydessä pankkiin sekä poliisiin.

- Heitä olemme neuvoneet ottamaan yhteyttä omaan pankkiin – tai luotonantajaan, jos on maksanut luottokortilla. Kannattaa myös tehdä rikosilmoitus poliisille, Tuominen sanoo.

Lue myös: Nettisivuhuijaukset näyttävät nyt aiempaakin aidommilta - katso, miten tunnistat aidon nettisivun

Lue myös: Tiina Alahuhta-Kasko luotsaa Marimekkoa ennätystuloksiin ja toivoo Suomeen lisää muotialan menestystarinoita - "Täytyy olla yhdistelmä taiteellisuutta ja kaupallisuutta"

Lähteet: Helsingin sanomat, Marimekko

Kilpailut

Uusimmat