Kuva: Shutterstock

Milloin pääsiäisliikenne on vilkkaimmillaan? Traficomilta ennuste ruuhkapiikeistä

26.03.2024 14:15 - Reija Saarinen

Pääsiäisen menoliikenne käynnistyy jälleen loppuviikosta.

Moni suuntaa loppuviikosta pääsiäisen viettoon, minkä vuoksi liikenteessä on paikoin huomattavasti ruuhkaisempaa. Sujuvan liikenteen takaamiseksi kannattaakin varata riittävästi aikaa matkustamiseen, sillä ruuhkia saattaa esiintyä.

- Lähde matkaan vain hyvin levänneenä ja varaa ajomatkaan runsaasti aikaa, jolloin hermostuminen muihin tienkäyttäjiin maantiellä on epätodennäköisempää, ja turhat ja vaaralliset ohitukset jäävät pois. Tarkista, että tuulilasinpesunestettä on säiliössä riittävästi, rengaspaineet ovat kunnossa ja alla ovat keliin sopivat renkaat. Riittävä turvaväli edellä ajavaan antaa aina pelivaraa yllättäviin jarrutuksiin, vaikkapa eläimen rynnätessä tielle, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta kiteyttää.

Traficomin mukaan pääsiäisen vilkasliikenteisimpien päivien ennakoidaan olevan perinteiseen tapaansa kiirastorstai sekä toinen pääsiäispäivä.

Menoliikenne on vilkkaimmillaan kiirastorstaina kello 13–19. Liikennettä tulee varmasti olemaan runsaasti myös pitkäperjantaina kello 9–14 välisenä aikana, pohjoisessa vielä myöhemminkin. 

Normaalia runsaammasta liikenteestä johtuen ajoittaista jonoutumista saattaa esiintyä etenkin pääkaupunkiseudun ulosmenoteillä sekä valtateillä 4, 5 ja 9 aina Jyväskylän ja Mikkelin korkeuksille saakka.

- Pääsiäisliikenne on perinteisesti maanteillämme sitä vilkkainta aikaa, kun pyhien aikana suunnataan viettämään lomaa esimerkiksi mökkimaisemiin tai pohjoisen rinteille. Talvilomaliikenteeseen verrattuna liikennettä on nyt selkeästi enemmän, sillä lomille lähdetään pääsiäisenä kaikki samanaikaisesti. Ajoittaiseen jonoutumiseen onkin syytä varautua, kertoo Fintrafficin tieliikenteenohjauksesta liikennekeskuspäällikkö Kari Tarkki.

Paluuliikenne kasvaa jo sunnuntai-iltapäivästä eteenpäin. Huippunsa se saavuttaa kuitenkin maanantaina 1. huhtikuuta klo 12 ja 20 välillä.

Lue myös: Radio Nova palvelee autoilijoita uudella tavalla - 'Liikenne on tärkeä osa radiokanavaamme'

Lähde: Traficom

Kilpailut

Uusimmat