Kuva: Fotolia

Kuumeneeko läppärisi? Kokeile yksinkertaista, kotitekoista niksiä

14.06.2016 13:15 - Senni Loikala

Netissä on lähtenyt leviämään helppo kolikkoniksi, jolla voit saada tietokoneesi pysymään sopivan lämpöisenä.

Jos kannettava tietokoneesi käy kuumana, saattaa sinua kiinnostaa netissä leviävä niksi laitteen viilentämiseksi. Niksin mukaan apu löytyy kolikoista, joissa on kuparia. Kerää näin ollen esimerkiksi 10:n, 20:n ja 50:n sentin sekä euron ja kahden euron kolikkoja niksiä varten.

Niksi toimii siten, että kasaat kolikoista useampia pinoja. Voit valita pinojen ja niissä olevien kolikoiden määrän sen mukaan, miten sinulla on kolikoita käytettävissäsi. Aseta kolikkopinot vierekkäin tietokoneen näytön juureen, näppäimistön viereen.

Niksin teho perustuu siihen, että kupari on parempi lämmönjohdin, kuin tietokoneen materiaalina käytetty alumiini tai muovi. Huomioi, että kolikoiden tulee olla lämpötilaltaan viileämpiä kuin tietokone, jotta se voi toimia. Tästä huolimatta kikan tehokkuutta ei ole tieteellisesti todistettu.

Niksistä on kerrottu sosiaalisessa mediassa jo loppuvuonna, mutta se on lähtenyt vasta nyt leviämään vauhdilla netissä. Katso alta valokuva, josta näet, mihin kohtaan kolikoita tulee asettaa tietokoneen päälle.

Lähde: Daily Mail

Lue myös: Kaksi kikkaa, joilla teet tietokoneestasi hetkessä nopeamman - kuka tahansa osaa

Kilpailut

Uusimmat