Kuva: Fotolia

Ilahduta rakastasi tänä vuonna täydellisellä joululahjalla – vinkit, joilla taatusti onnistut!

06.11.2016 08:15 - Karoliina Kotala

Joululahjan ostaminen puolisolle on monelle joka vuotinen pulma. Jos kravatit ja hajuvedet alkavat jo kyllästyttää, yllätä kumppanisi rannekellolla.

Rannekello on tyylikäs ja trendikäs lahja, joka taatusti ilahduttaa monia. Rannekellon ostamista voidaan kuitenkin verrata korun ostoon, joten valinta voikin olla vaikea. Jarkko Järvinen Finngoldilta suosittelee kääntymään asiantuntijaliikkeen puoleen.

- Monet suurimpien kaupunkien kello- ja korumyymälöistä ovat enemmän muotipainotteisia kuin perinteisiä kello- ja kultasepänliikkeitä. Niistä löytyy useita tämän hetken suosituimpia tuotemerkkejä. Myyjät osaavat kertoa minkälaisia kelloja kunkin tyyppiset ihmiset suosivat ja mitä niiden valinnassa tulee ottaa huomioon, Järvinen neuvoo.

Lahjanostajan olisi myös hyvä tietää millaisissa tilanteissa lahjansaaja kelloa käyttää. Valintaa helpottaa myös, jos tiedossa on lahjansaajan käyttämien korujen tyyli ja väri.

- Naisille lahjakelloa valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota muotoiluun ja väreihin. Miestenkelloissa nämäkin ovat tärkeitä, mutta myös teknisiä ominaisuuksia, kuten päivyriä pidetään arvossa.

Järvisen mukaan on myös tärkeä muistaa niin sanottu kolmen kellon sääntö, joka on hyvä peruslähtökohta kelloja ostettaessa. Kannattaakin siis ensin selvittää lahjansaajan käyttötarkoitus kellolle. Onko se:

1. Käyttökello

Käyttökelloksi kannattaa valita kestävä ja omaa tyyliä korostava malli.

2. Juhlakello

Juhlakellona parhaiten toimii naisilla aavistuksen koristeellinen, mutta pienikokoinen kello. Miehille taas tumma ja suhteellisen ohut, jotta sitä voi käyttää myös kauluspaidan kanssa.

3. Sporttikello

Sporttikellon on hyvä olla täysin vesitiivis ja rannekkeen mahdollisimman mukavaa sekä joustavaa materiaalia, kuten silikonia.

Lue myös: Nuorukaisen tyttöystävälleen tekemä lahja ihastuttaa: "Suloisinta mitä olen koskaan nähnyt"

Kilpailut

Uusimmat