Kuva: Fotolia

Pidä saunasi puhtaana, siistinä ja pitkäikäisenä 3 ammattilaisen vinkillä

11.02.2017 08:15 - Karoliina Kotala

Monen suomalaisen kodista löytyy sauna ja siinä missä osa nautiskelee löylyistä harvemmin, on osalla sauna lähes päivittäisessä käytössä. Saunotpa viikoittain tai kuukausittain, on saunan käyttöikää mahdollista pidentää muutamalla perustoimenpiteellä.

Saunominen on monelle suomalaiselle todellista arjen nautintoa ja osassa talouksissa saunat ovatkin ahkerassa käytössä. Jotta voisit nauttia siististä ja miellyttävästä saunasta mahdollisimman pitkään, kannattaa muutama arkinen teko ottaa käyttöön. 

Rento-saunatuotteista Tammer-Tukulla vastaava Riikka Vilmusenaho kertoo saunan kunnossapidon onnistuvan pienillä ja helpoilla konsteilla. Vilmusenaho listasi kolme ohjetta niille, joilta löytyy kotoa sauna: 

Suojaa lauteet 

On tärkeä muistaa suojata aina lauteet laudetekstiileillä. Ne suojaavat laudetta hieltä ja ihon rasvalta. 

Huuhtele ja tuuleta 

Saunomisen jälkeen lauteet kannattaa vielä huuhtaista vedellä hiestä. Saunomisen päätteeksi sauna olisi myös hyvä tuulettaa hyvin, jotta lauteet pääsevät kuivamaan 

Pese vuosittain 

Saunan pesuun löytyy siihen tarkoitettuja aineita, joilla saunan voi pestä kerran tai kaksi vuodessa. Kun saunaa lämmittää hiukan ensin, puunsyyt aukeavat ja siten myös puhdistuvat paremmin. 

Lue myös: Oletko laittanut laastarin aina väärin? Katso mikä on kätevin tapa

Kilpailut

Uusimmat