Liimaisitko vauvan päähän asusteita? "Tyttöliima" on herättänyt kiivaan keskustelun somessa

11.03.2017 17:15 - Iiro Myllymäki

Girlie Glue -niminen tuote on saanut osakseen paljon arvostelua netissä.

Pienille tyttölapsille suunnattu tuote on herättänyt kiivasta mielipiteenvaihtoa internetissä. Girlie Glue (suomeksi ”tyttöliima”) -nimisen liiman avulla on tarkoitus kiinnittää erinäisiä asusteita, kuten rusetteja, turvallisesti vauvan tai taaperon hiuksiin tai iholle. Tuote on valmistettu agavesiirapista, ja valmistajan mukaan liima on helppo pestä vedellä pois.

Muutama vuosi sitten myyntiin tullut liimatuote on herättänyt kiivasta keskustelua vanhempien keskuudessa netissä. Viime päivinä tuote on nostettu esiin monessa tiedotusvälineessä, ja reaktiot tuotteeseen vaihtelevat ihastuksesta inhotukseen.

Joidenkin mielestä tuote on suloinen tapa somistaa tyttölapsia, kun taas negatiivisissa kommenteissa pidetään kyseenalaisena ylipäänsä asioiden liimaamista vauvojen päähän tai hiuksiin. Myös tuotteen slogan "It's never too early to be Girlie!" (suomennettuna ”ei ole koskaan liian aikaista olla tyttömäinen”) on herättänyt närää. Monen kommentoijan mielestä on turhaa korostaa lapsen sukupuolta ylimääräisillä asusteilla.

"Girlie Gluella voi varmistaa, että lapsesi stereotypisoidaan sukupuolensa mukaan heti syntymästä lähtien. Liimaamalla asioita lapsen päähän. Ihan oikeasti."

"Liimata nyt rusetti vauvan päähän näyttääkseen, että hän on tyttö?! Lopettakaa nyt!"

Bloggaaja ihmettelee

Koti-isä ja bloggaaja Simon Ragoonanan on kommentoinut tuotetta Huffington Post -sivustolle.

- On barbaarista liimata yhtään mitään vauvan päähän, mutta vielä pahemman tästä asiasta tekee se, että tuote on nimeltään Girlie Glue ja se kannustaa laittamaan sukupuolistereotypioita pönkittäviä asusteita tyttövauvan päähän. Miksi nämä vanhemmat haluavat niin kovasti kaikkien tietävän, että heidän lapsensa on tyttö, että he ovat valmiita liimaamaan asioita vauvan päähän? Ragoonanan ihmettelee.

Lue myös: Nettihitiksi noussut pikkutyttö löysi glitter-purkin - seuraukset naurattavat!

Lähde: Good Housekeeping

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat