Kuva: Fotolia

Maustetut porkkanasipsit ovat kevyitä, herkullisia ja helppo valmistaa – ota testiin

16.04.2017 17:15 - Karoliina Kotala

Jos sipsihammasta kolottaa, mutta haluat vältellä tuhteja rasva- ja suola-annoksia, ota testiin porkkanasipsit.

Vaikka porkkana ei välttämättä heti kuulosta herkullisimmalta korvikkeelta perinteisille sipseille, saa niistä itse asiassa helposti herkullisen vaihtoehdon perunalastuille. Etenkin jos perunalastujen rasvamäärät eivät houkuttele, ovat porkkanalastut erinomainen valinta, sillä ne sisältävät hyvin vähän kaloreita ja sitäkin enemmän terveellisiä ravintoaineita. 

Alla resepti maukkaisiin porkkanasipseihin, jotka on melko yksinkertainen valmistaa: 

Porkkanasipsit 

Haluamasi määrä kookkaita porkkanoita 

Oliiviöljyä 

Merisuolaa 

Kuminaa 

Kanelia 

1. Kuori ja pese porkkanat. Leikkaa ne mandoliiniraudalla tai veitsellä mahdollisimman ohuiksi siivuiksi siten, että siivut ovat ovaalin muotoisia. 

2. Laita siivut kulhoon ja lisää joukkoon öljyä sekä mausteet oman makusi mukaan. Sekoita niin, että mausteita on tasaisesti. 

3. Levitä sipsit yksitellen uuninpellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 175 asteessa. Muista seurata sipsien kypsymistä, sillä ne voivat palaa helposti. 

4. Nauti sipsit rapsakoina esimerkiksi kermaviilidipin kanssa. 

Lue myös: Suomen paras grillaaja paljastaa parhaat reseptinsä - kannustaa kasvissyöjätkin grillin ääreen

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat