Kuva: Fotolia

Nyt kannattaa ruokkia talvihorroksesta herääviä siilejä! "Niille ei ole luonnossa mitään syötävää"

25.04.2017 19:15 - Rea Tallgren

Pikkuiset siilit ovat tällä hetkellä heikkoja ja nälkäisiä talvihorroksen tiimoilta, eikä luonnossa riitä niille syötävää.

Nyt ei kannata kitsastella ruokkimista, jos näitä nälkäisiä piikkipalloja pihalle tulee, neuvoo Turun eläinsuojeluyhdistys TESY. Luonnossa siileille ei ole vielä mitään syötävää, kiitos kylmien kelien ja lumisateiden.

Koska siilit ovat menettäneet talvihorroksen aikana yli puolet elinpainostaan, ovat ne tällä hetkellä heikkoja ja nälkäisiä. Niinpä pikkuruiset tuhisijat saattavat kylmettyä ja nääntyä kylmässä luonnossa ilman ihmisten apua. 

Sopivia ruokia siilille ovat Siilikiikarissa.fi -sivuston mukaan kissan- ja koiranraksut liotettuna, kissan- ja koiran purkkiruuat ja makkarat sekä esimerkiksi rouhitut maapähkinät. Pähkinöiden kanssa pitää kuitenkin olla tarkkana, sillä pähkinöihin tottumattomat siilit saattavat tukehtua. 

Katso alta suloinen video Turun eläinsuojeluyhdistyksen tiloihin pelastetusta siilistä, joka onneksi löydettiin ajoissa vahvistumaan lämpenevää kevättä kohden. Jos video ei näy, katso se tästä

Lähteet: Turun eläinsuojelyhdistys ry, Siilikiikarissa.fi

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat