Kuva: Fotolia

Pidä valkoiset lakanat kirkkaina pitkään – ota 4 helppoa niksiä käyttöön jo tänään

06.07.2017 18:45 - Emmi Moilanen

Lakanapyykin kuivattaminen auringossa säilyttää lakanoiden valkoisen kirkkauden luonnonmukaisesti.

Hohtavan valkoiset lakanat sängyssä voivat tuoda arkeen ripauksen luksusta. Ihmiskeho kuitenkin hikoilee yön aikana runsaasti ja tämä voi saada lakanat näyttämään ajan sekä pesukertojen myötä kulahtaneilta ja valkoisen hohtonsa menettäneiltä.

PureWow listasi neljä näppärää niksiä, joiden avulla taistelu valkoisten lakanoiden kellastumista vastaan on entistä helpompaa.

1. Tutustu happivalkaisuun

Lakanoiden säännöllinen happivalkaisu voi auttaa valkoista väriä säilymään kirkkaampana. Happivalkaisu tarkoittaa sitä, että tekstiilin saa valkaista käyttämällä happeen perustuvaa valkaisuainetta. Ennen valkaisua lue kuitenkin lakanoiden pesuohje tarkasti ja varmista, että petivaatteet kestävät kyseisen käsittelyn.

PureWow-sivuston artikkelissa muistutetaan myös, että valkaisua ei tulisi suorittaa kloorin avulla, sillä tämä voi haurastuttaa lakanan kuituja ja aiheuttaa kellastumista.

2. Hyödynnä auringonvalo

Auringonvalo kirkastaa valkoisten tekstiilien väriä vaivattomasti. Ripusta lakanapyykki siis ulos kuivumaan ja anna luonnonmukaisen valkaisun hoitaa tehtävänsä.

3. Älä pihistele pesuaineostoksilla

Jos haluat pitää valkoiset lakanasi valkoisina ja hyvälaatuisina pitkään, laadukkaista pesuaineista ei kannata tinkiä! Kiinnitä siis huomiota petivaatteiden laatuun sekä pesuohjeisiin, ja hanki pyykinpesuaine, joka sopii hyvin yhteen lakanapyykin kanssa.

4. Kuumapese vähintään joka toinen viikko

Ihmiskeho hikoilee yön aikana runsaasti, joten lakanoiden kuumapesusta tulee huolehtia säännöllisesti. Lakanoiden peseminen joka toinen viikko korkeassa pesulämpötilassa auttaa väriä säilymään kirkkaan valkoisena pitkään.

Lue myös: Nokkela niksi tekee hankaavista kengistä hetkessä mukavammat - ota kokeiluun jo tänään

Lue myös: 5 sekunnin niksi, jolla lopetat riidan hetkessä

Lue myös: Vältä ruuhka lentoasemalla - vinkit, joiden avulla selviät lomalennolle kunnialla

Lähde: PureWow

Kilpailut

Uusimmat