Kuva: Fotolia

Asiantuntija varoittavaa vanhempia: Lapselle puhelimen käyttö vastaa kokaiiniannosta

12.08.2017 23:30 - Senja Rapila

Riippuvuusterapeutti on huolestunut siitä, että yhä useammalle 13-14-vuotiaalle "sekstaaminen" on täysin normaalia käytöstä.

Independent-julkaisun haastattelema riippuvuusterapeutti Mandy Saligari on kertonut vaarallisesta ilmiöstä; siitä, että monille lapsille sosiaalinen media on yhtä addiktoivaa kuin huumausaineiden käyttäjille kovat huumeet.

Se aika, joka vietetään Snapchatissa tai Instagramissa ystäville viestitellen, voi olla teineille yhtä addiktoivaa kuin huumeet ja alkoholi. Näin sitä tulisi Saligarin mukaan myös hoitaa samalla tavalla kuin huumeaddiktiota.

- Sanon aina ihmisille, että silloin kun annat lapsellesi tabletin tai puhelimen, annat heille oikeasti pullon viiniä tai gramman kokaiinia, Saligari kertoo haastattelussa.

- Miksi kiinnitämme huomiota tähän paljon vähemmän kuin huumeisiin tai alkoholiin, vaikka se vaikuttaa aivoimpulsseihin täysin samalla tavalla?

Vaarallista riippuvuutta jopa 13-14-vuotiailla

Saligari kertoo, että kaksi kolmasosaa hänen asiakkaistaan on 16-20-vuotiaita, jotka hakevat apua riippuvuuteen. Riippuvuus älypuhelimiin ja sosiaaliseen mediaan on kasvanut Saligarin mukaan dramaattisesti vuosien aikana.

Monet hänen asiakkaistaan ovat myös 13-14-vuotiaita - tai jopa nuorempia.

- Niin monet asiakkaistani ovat 13- tai 14-vuotiaita, jotka lähettelevät seksiviestejä, ja kuvailevat sitä täysin normaaliksi käytökseksi, Saligari kuvailee ongelmaa.

Lähde: Independent

Lue myös: Nyt saa nauraa! Äidit kertovat lastensa kiusallisimmat letkautukset

Lue myös: Ärsyttääkö hiekkaiset jalat uimisen jälkeen? Varaa mukaan talkkia

Kilpailut

Uusimmat