Kuva: Fotolia

3 ihanaa vaihtoehtoa joulukuuselle - tykötarpeet löytyvät jo kotoasi

30.11.2017 15:45 - Henna Koste

Modernin sisustajan kotona kuusi on saatettu kasata vaikka kirjoista.

Joulukuuset ovat kuuluneet kauden juhlaan jo satojen vuosien ajan. Viimeisen vuosikymmenen aikana muovikuuset ovat ottaneet suurempaa roolia, sillä ne sopivat niin allergisille kuin niillekin, jotka haluavat tehdä jouluna muutakin kuin siivota neulasia.

Sisustusintoilijat ovat löytäneet vuosi toisensä jälkeen ihanimpia vaihtoehtoja perinteiselle kuuselle. Nämä kolme kuusta voit loihtia jo kotoa löytyvistä tavaroista.

Tikapuita pitkin

Näyttävä joulukuusen korvike syntyy A-tikkaista. Kun koristelet sen valoilla ja koristeilla on lopputulos vähintään yhtä upea kuin kuusipuu. Mikä parasta, sinun ei tarvitse imuroida neulasia joka toinen tunti sen alta. Tikkaat vievät suunnilleen saman verran tilaa kuin joulukuusikin. 

Kuusi kirjoista

Toinen kaunis vaihtoehto on koota kuusi kirjoista. Kirjat voi pinota erilaisiin asetelmiin ja tehdä juuri niin korkean tai matalan kuin huvittaa. Kirjakasan koristelussa toimii parhaiten viirit ja nauhat. Seinän vieressä komeileva kaunistus on myös turvallisin. 

Koristeet pääroolilssa

Jos olet aikaisempina vuosina ollut kuusen ystävä, löytyy sinulta varmasti myös paljon koristeita. Pätki koristenauhat ja loihdi niistä kuusi seinälle. Voit asetella myös roikkuvat koristepallot kuusen muotoon näyttäväksi asetelmaksi. 

Lue myös: Ylösalaisin käännetyt joulukuuset ovat tämän vuoden trendi - laittaisitko kotiisi?

Kilpailut

Uusimmat