Kuva: Shutterstock

Haluatko lisää kodikasta tunnelmaa asuntoosi? Ota helpot niksit käyttöön jo tänään

07.03.2018 17:15 - Emmi Moilanen

Tummat seinät ja valosarjat luovat nopeasti kodikasta tunnelmaa. Myös verhojen käyttäminen muuallakin kuin ikkunoissa on edullinen sisustusratkaisu.

Koti on useimmille se paikka, jossa niin sielu kuin kehokin saa lepoa arjen kiireistä. Rentoutuminen onnistuu entistä paremmin silloin, kun asunto on sisusustettu viihtyisäksi ja kodikkaaksi.

Popsugar kokosi yhteen parhaimmat sisustusvinkit, joiden avulla lisäät nopeasti kodikasta tunnelmaa asuntoosi.

1. Hyödynnä verhoja muuallakin kuin ikkunoissa

Kokeile ripustaa kauniin värinen verho seinävaatteeksi luomaan tunnelmaa. Verhot ovat myös erinomainen tilanjakaja erityisesti pienessä asunnossa.

2. Kehystä valokuvia läheisistäsi

Kehystetyt kuvat perheenjäsenistä ja ystävistä luovat kodikasta tunnelmaa huoneeseen kuin huoneeseen. Kauniit kehykset ovat myös edullinen sisustuselementti, joiden sävyjä ja tyyliä on helppo vaihdella.

3. Hanki nojatuoli makuuhuoneeseen

Jos tilaa on riittävästi, hanki makuuhuoneen puolelle muhkea nojatuoli. Voit jatkossa vetäytyä makuuhuoneen rauhaan nauttimaan esimerkiksi kirjasta tai hyvästä musiikista ilman, että sinun tarvitsee viettää päivällä aikaa sängyn päällä makoillen.

4. Hyödynnä vilttejä sisustuksessa

Viltit ovat mainio ja edullinen lisä sisustukseen. Kokeile jättää muhkea viltti näkyville olohuoneen sohvalle tai hanki sisustustikkaat, joille voit ripustaa huovat siististi esille.

5. Maalaa seinät tummaksi

Tumman sävyiset seinät luovat nopeasti lämmintä ja kodikasta tunnelmaa asuntoon. Jos päätät maalata seinäsi tummalla värillä, kokeile käyttää muussa sisustuksessa valkoisen ja metallin sävyjä, jotta huoneen yleisilme ei käy liian raskaaksi.

6. Hanki pehmeitä mattoja

Pehmeä matto tuntuu miellyttävän lämpimältä paljaita jalkoja vasten, ja karvamatto onkin oivallinen sisustusratkaisu esimerkiksi makuuhuoneen puolelle.

7. Ripusta valosarjoja

Valosarjat ovat helppo ja edullinen keino muuttaa sisustuksen ilmettä. Ole kuitenkin tarkkana, kun valitset uutta valaistusta ja tarkista, että valosarja on tarkoitettu käytettäväksi sisätiloissa.

8. Nauti takkatulesta tai kynttilöistä

Takkatulen loiste luo välittömästi kodikkuutta asuntoon. Jos kodistasi ei löydy takkaa, voit hakea samankaltaista lämpöä huokuvaa tunnelmaa sytyttämällä kynttilöitä.

Lue myös: Kaipaatko ideoita kylpyhuoneen sisustukseen? 10 upeaa kokonaisuutta

Lue myös: Kaipaatko lisää valoa kotiisi? Helpot sisustusniksit, joiden avulla lisäät valoista tunnelmaa

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat