Kuva: Shutterstock

Kohonnut pullonkorkki tai ruskea sävy - Seikat, jotka paljastavat pilaantuneen viinin

06.05.2018 15:15 - Emmi Moilanen

Avaamattoman pullon kohonnut korkki tai epäilyttävän tumma sävy kielivät siitä, että viini on muuttunut pahan makuiseksi.

Uutisoimme aiemmin, kuinka pitkään viiniä tulisi pitää jääkaapissa ennen tarjoilua. Lämpötila voi siis vaikuttaa viinin makuun ja esimerkiksi liialle kuumudelle altistuneen pullon sisältö on saattanut muuttua maultaan juomakelvottomaksi.

Popsugar-sivusto selvitti, mistä seikoista tunnistaa pilaantuneen viinin.

Muuttunut haju

Jos viini haisee homeiselle, muistuttaa tunkkaista kellaria, märkää pahvia tai etikkaa, juoma on todennäköisesti pilaantunut. Myös voimakas rusinainen tuoksu on merkki vanhentuneesta viinistä.

Makean makuinen punaviini

Jos punaviini on alkanut maistua yllättäen makealta, on todennäköistä, että pullo on altistunut liikaa lämmölle ja tästä syystä muuttunut pahan makuiseksi.

Korkki on hieman koholla

Viinipullo on myös silloin altistunut liikaa kuumuudelle, jos avaamattoman pullon korkki on jo valmiiksi hieman koholla.

Ruskeahko väri

Popsugarin artikkelissa todetaan ruskean vivahteen punaviinissä tarkoittaa sitä, että juoma on ohittanut jo parasta ennen päiväyksensä. Jos valkoviini on muuttanut sävyään tummemmaksi; syvän keltaiseksi tai ruskeahkoksi, viini on todennäköisesti hapettunut.

Poreileva maku, vaikka kyseessä ei ole kuohuviini

Popsugarin artikkelin mukaan tavallinen viini, jonka maku vaikuttaa poreilevalta tai kuplivalta, on pullottamisen jälkeen jatkanut käymistä ikäänkuin toista kertaa. Tässä tilanteessa viiniä ei tulisi enää tarjoilla nautittavaksi.

Lue myös: Miten pitkään viiniä kannattaa pitää jääkaapissa ennen tarjoilua?

Lue myös: Viinin maku muuttuu lentokoneessa - asiantuntija selittää syyt erikoiseen ilmiöön

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat