Kuva: Shutterstock

7 ruoka-ainetta, jotka tulisi aina säilyttää jääkaapissa - oletko jättänyt huoneenlämpöön?

31.10.2018 19:45 - Emmi Moilanen - Luettu 780 kertaa

Esimerkiksi pähkinät ja kuivatut hedelmät säilyvät paremmin jääkaapissa.

Useat raaka-aineet säilyvät hyvänä myös huoneenlämmössä, mutta jääkaappiin siirtäminen takaisi niille vielä pidemmän säilyvyysajan. Insider-sivusto kokosi listauksen tuotteista, jotka usein säilötään väärin. Voit katsoa alta listauksen ruoka-aineista, jotka on hyvä siirtää jääkaappiin.

Oletko jo siirtänyt jääkaappiisi nämä?

1. Täysjyvävehnäjauhot voi säilöä kuiva-ainekaapin lisäksi myös jääkaapin viileydessä.

2. Maissi säilyttää makeutensa pidempään, jos säilöt sen jääkaapissa.

3. Avokadojen kypsymistä hidastaa viileässä säilyttäminen.

4. Myös pähkinät säilyvät syömäkelpoisina pidempään jääkaapissa, jonka viileys hidastaa eltaantumista.

5. Pähkinä- ja siemenpohjaiset öljyt pilaantuvat nopeammin huoneenlämmössä.

6. Vaikka sinappi ja ketsuppi löytyvät kaupan hyllyltä huoneenlämpöisinä, jos käytät mausteita vähän, on ne parempi säilöä kotona jääkaappiin.

7. Kuivatut hedelmät pysyvät syömäkelpoisina pidempään, kun säilytät ne viileässä.

Lue myös: Addiktoivimmat ruoat listattiin - löytyykö oma suosikkisi listalta?

Lue myös: Viisi ruoka-ainetta, jotka saavat ihosi hehkumaan - kuuluvatko jo ruokavalioosi?

Lue myös: Kärsitkö mielialan vaihtelusta tai stressistä? 5 ruoka-ainetta, jotka lievittävät oloasi

Lähde: Insider

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat