Kuva: Shutterstock

5 tehokasta keinoa: Eroon treenivaatteiden hien hajusta

14.04.2019 08:15 - Karoliina Kotala

Jokainen ahkerasti treenaava tietää, että treenivaatteisiin saattaa pinttyä paha haju.

Vanhan hien haju on monelle tuttu juttu treenivaatteissa, huolimatta siitä, kuinka huolellisesti vaatteistaan huolehtii. Ikävälle hajulle on kuitenkin olemassa muutama tehokeino:

Tuuleta

Hikisten vaatteiden kannattaa antaa treenin jälkeen kuivua rauhassa, ennen kuin nakkaat ne pyykkikoriin tai -koneeseen. Jos laitat hikiset vaatteet myttyyn ja koneeseen pidemmäksi aikaa, alkavat ne nopeasti haista ja haju ehtii pinttymään.

Pakasta

Jos et heti treenin jälkeen pysty pesemään pyykkiä, laita hikiset vaatteet muovipussiin ja nakkaa pakastimeen tai ulos pakkaseen. Kylmä ilma estää bakteerien lisääntymisen vaatteissa ja hillitsee myös pahan hajun.

Käännä nurinpäin

Käännä treenivaatteet nurinpäin ennen pesemistä, jotta pesuaineet pääsevät vaikuttamaan juuri niihin pintoihin, jotka ovat kosketuksessa ihoon. Esimerkiksi kainalohiki lähtee paidoista huomattavasti paremmin paidan ollessa pesussa nurinpäin. Lisäksi nurinpäin pesu suojaa myös vaatteiden värejä.

Lisää etikkaa

Jos hien haju ei tunnu lähtevän tavallisilla pesuaineilla, liota vaatteita puoli tuntia etikkavedessä ennen pesua tai lisää pesukoneen pesuaineastiaan hiukan etikkaa.

Lisää sitruunaa

Sitruuna voi olla yksi ratkaisu päästä eroon hien hajusta vaatteissa, sillä sitruunan happo voi irroittaa vaatteisiin tarttuneita keho öljyjä. Lisäksi sitruuna antaa raikkaan tuoksun vaatteille.

Lähde: Women's Health Magazine

Lue myös: Raikasta pahan hajuiset kengät helpon niksin avulla - tappaa myös haitallisia bakteereja

Kilpailut

Uusimmat