Kuva: Shutterstock

Pähkinäsuklaa-brownie vie kielen mennessään ja on superhelppo herkku

15.06.2019 08:15 - Karoliina Kotala

Pähkinäinen suklaa-brownie on herkullinen eväs, jota syntyy kerralla vuoallinen.

Suklaa ja pähkinä eivät turhaan ole klassikkoyhdistelmä ja herkullisimmillaan niistä syntyy maistuva brownie. Onnistuneen brownien tunnistaa siitä, että se on aavistuksen tahmea keskeltä ja sitä ei kannatakaan paistaa täysin kypsäksi.

Pähkinäsuklaa-brownie

200 g tummaa suklaata

200 g voita

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

3 kananmunaa

Pähkinävoikuorrute:

100 g maapähkinävoita

2 rkl sokeria

1. Sulata rasva miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa.

2. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita huolella.

3. Valmista maapähkinävoitäyte lisäämällä joukkoon sokeri, sekoita.

4. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Levitä päälle pähkinävoitäyte.

5. Paista uunissa 175 asteessa noin puoli tuntia, mutta jätä brownie keskeltä taikinamaiseksi.

Lue myös: Superhelppo kinuskinen jäätelökakku on takuuvarma hitti - tykkäystakuu

Kilpailut

Uusimmat