Kuva: Shutterstock/Henna Koste

Piparijuustokakku on nopea herkku! Nappaa helppo resepti, joka ei vaadi liivatteilla läträämistä

17.12.2019 17:15 - Henna Koste

Juustokakku on helppo tehdä jouluisella twistillä.

Suomalaisten ylivoimainen suosikkiruoka jouluna on kinkku. Tämä selvisi Voicen kyselyssä, johon vastasi reilut 1000 suomalaista. Ruokapöydästämme löytyy eksoottisempiakin herkkuja. Herkkupuolesta suklaat ja piparit ovat olleet ikisuosikkeja.

Piparijuustokakku on ollut monena vuonna hitti. Tässä  herkun versiossa ei käytetä lainkaan liivatetta. Herkullinen pohja syntyy hetkessä piparkakuista. 

Ohje

Pohja

170 g piparkakkuja

50 g voita

Täyte

purkki vispikermaa (2 dl)

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl vaniljasokeria

150 g piparkakkuja

Murskaa keksit pohjan "taikinaa" varten. Sekoita sulatettu voi ja keksimurska keskenään. Voitele noin 20 cm irtopohjavuoka ja painele pohjataikina huolellisesti. 

Vispaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri. Voit myös käyttää valmista piparkakkurahkaa, mutta silloin kannattaa pienentää reilusti piparkakkujen määrää täytteessä. Murskaa piparkakut täytteeseen. Jos pidät sattumista, voit jättää joukkoon myös hieman isompia paloja. Vatkaa sekaisin. Levitä täyte pohjan päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti, mieluiten seuraavaan päivään. 

Koristele halutessasi piparkakuilla. 

(kuva: Henna Koste)

Lue myös: Suomalaisten suosikkijoululaulu selvisi - oletko samaa mieltä?

Lue myös: Nyt laitetetaan karkkeja joulutortun täytteeksi - 10 jännittävää vaihtoehtoa luumuhillon tilalle

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat