Kuva: Fotolia

Pääsiäisen taivaallisin herkku on triplasuklaakakku – kokeile ja rakastu!

12.04.2020 10:15 - Karoliina Kotala

Tänä pääsiäisenä yksi suosikkiherkuista on ehdottomasti triplasuklaakakku, joka nimensä mukaisesti ei suklaassa pihistele.

Suklaa kuuluu monella pääsiäisen tarjoiluihin, esimerkiksi suklaamunien muodossa. Jos suklaamunat tuntuvat soveltuvan paremmin perheen pienimmille, voi ne nyt yhdistää tyylikkäästi aikuisillekin maistuvaan suklaakakkuun. 

Alla resepti pääsiäisen maukkaimpaan tarjoiltavaan, joka vie kielen mennessään. 

Triplasuklaakakku 

Ainekset: 

225 g voita 

2,6 dl ruskeaa hienoasokeria 

4 kananmunaa 

3,5 dl vehnäjauhoja 

2 tl leivinjauhetta 

¾ dl kaakakojauhetta 

Tilkka punaista maitoa 

Täyte: 

2,5 dl kuohukermaa 

225 g valkoista suklaata 

Kuorrute: 

350 g taloussuklaata 

115 g voita 

1 dl kuohukermaa 

Koristeluun: 

Kaupan pääsiäismunia 

1. Valmista ensin täyte. Lämmitä kuohukermaa kattilassa kunnes se on lähes kiehuvaa, ota sitten kattila pois liedeltä. 

2. Kaada paloiteltu valkosuklaa kuuman kerman joukkoon ja sekoita rauhallisesti, kunnes suklaa on kokonaan sulanut kerman joukkoon. 

3. Kaada kerma-valkosuklaaseos kulhoon, anna sen jäähtyä hetki, peitä kulho vaikkapa kelmulla ja nosta se jääkaappiin. 

4. Kun kerma-valkosuklaaseos on jäähtynyt noin kaksi tuntia, ota seos pois jääkaapista ja vatkaa se sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi. 

5. Siirry seuraavaksi pohjaan. Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa seuraavaksi munat vähitellen joukkoon. 

6. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munaseokseen varovasti käännellen. Lisää tarvittaessa punaista maitoa tilkka, jotta saat taikinasta valuvaa. 

7. Kaada taikina voideltuun, noin 20 cm:n vuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Paista kakkua uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia. Ota kakku pois uunista ja anna sen seistä vuoassa vielä viisi minuuttia. Kumoa kakku varovasti ritilälle, jossa se saa jäähtyä. 

8. Siirry sitten kuorrutteeseen. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää joukkoon voi sekä kuohukerma. Anna seoksen jäähtyä hiukan, kunnes se on tarpeeksi notkeaa levitettäväksi. 

9. Ota uunin jälkeen jäähtynyt kakkupohja ja leikkaa se varovasti kolmeen yhtä paksuun kerrokseen. Levitä valkosuklaatäytettä kerrosten väliin ja nosta kerrokset päällekkäin. 

10. Päällystä kakku kuorrutteella huolellisesti. Koristele kakku asettelemalla kakun päälle kaupasta ostettuja suklaamunia. Voit ostaa erilaisia suklaamunia ja pilkkoa niitä pienemmiksi paloiksi koristelua varten. 

Lue myös: Kevään suussa sulavin resepti on jokaisen suklaanystävän takuuhitti – kokeile keksimutakakkua

Juttu on julkaistu alunperin 25.3.2017.

Kilpailut

Uusimmat