Kuva: Shutterstock

Neljä niksiä, joilla pidät jääkaappisi aina siistinä ja minimoit ruokahävikin

05.05.2020 14:15 - Henna Koste

Oletko hamstrannut jääkaapin täyteen ruokaa? Lue asiantuntijoiden vinkit, joilla pidät kaiken järjestyksessä ja syöt myös kaiken hankkimasi.

Tällä hetkellä moni varmasti miettii entistäkin tarkemmin ruokaostoksiaan, eikä syy ole välttämättä pelkässä pennin venytyksessä. Myös turhia kauppakäyntejä kannattaa välttää. Jos olet ollut taipuvainen hamstraamiseen, jääkaappisi saattaa olla täyteen ahdettu ja myös epäekologinen. Sotkuinen jääkaappi on usein yhteydessä myös ruokahävikkiin.

Kotigurut Clea Shearer ja Joanna Teplin antoivat Elle Decorille niksit, joilla jääkaappi pysyy aina siistinä. 

1. Jääkaapin siivous alkaa aina siitä, että tyhjennät sen kokonaan. Pidä huoli, että jääkaapissa on vain tuotteita, jotka voi vielä syödä. Pyyhi kaikki hyllyt puhtaaksi.

2. Kun kaikki ruuat ovat järjestyksessä ja siististi näkyvissä, ne tulee todennäköisesti myös käytettyä. Voit myös jakaa ruuan valmiiksi eväsrasioihin, jolloin sinun ei tarvitse säilyttää esimerkiksi isoa pataa viemässä kaikkea tilaa kaapistasi.

3. Monissa jääkaapeissa on paikat meijerituotteille, lihalle, vihanneksille, hedelmille ja niin edelleen. Toki voit tehdä omia osioita kaappiin, mutta yhteiskäytössä olevissa kaapeissa tuotteet löytyvät ja palautuvat parhaiten omilta paikoiltaan. 

4. Asiantuntija muistuttaa, että siisti jääkaappi vaatii järjestelmällisyyttä. Laita kaikki tuotteet aina takaisin omalle paikalleen, älä osta turhia aineita ja heitä säännöllisesti pois vanhentuneet tuotteet. Jääkaappi kannattaa siivota kahden tai kolmen kuukauden välein, niin se pysyy järjestyksessä ja näyttää aina houkuttelevalta.

Lue myös: Äitienpäivä on nurkan takana - kuusi ihanaa lahjaideaa, jotka eivät mene metsään

Lähde: Elle Decor

Kilpailut

Uusimmat