Kuva: Shuttestock

Farkkujen rakastaja, tunnetko viiden käyttökerran pesusäännön?

08.11.2020 14:15 - Henna Koste

Pesuväli määriytyy materiaalin mukaan.

Farkkuostoksestasi ei ole kulunut kauaa, mutta ne ovat jo kuluneet puhki. Tuttu juttu? Jenna Kiurun, Maria Mannisen ja Johanna Valkolan uutuuskirja Arkivé Atelier – Huolla pureutuu monipuolisesti vaatteiden huoltamiseen. Kirja sisältää paljon tietoa erilaisista materiaaleista ja vinkkejä niin säilytyksestä kuin pesustakin. 

Farkkujen pesussa olemme tottuneet ohjenuoraan: "Älä pese, jos ei ole pakko". Kirjassa vinkataan, että joustavia, elastaania ja polyesteriä sisältäviä stretchfarkkuja voi ja kannattaakin pestä useammin kuin täyspuuvillaisia farkkuja. 

"Joustavat farkkumallit ovat usein hyvin istuvia, ja ne saattavat likaantua herkemmin ollessaan jatkuvassa ihokontaktissa. Pesun tarvetta arvioidessa kannattaa kuitenkin luottaa omaan nenään ja näppituntumaan. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että ihonmyötäisiä, joustavia farkkuja voi käyttää vähintään viitenä päivänä ennen pesua, usein pidempäänkin", kirjassa kerrotaan. 

Paksusta puuvillasta valmistetut farkut sen sijaan vain paranevat vanhetessaan. Myös niiden paikkaaminen on helpompaa kuin ohuempien ja joustavien farkkujen. 

Seuraa vinkki stretchfarkkujen ystäville: jos pidät stretchfarkkuja joka päivä, kannattaa hankkia useampi pari, jotta jokainen farkkupari saa rauhassa palautua käytön aikaisesta venymisestä. Jos samoja housuja käyttää monta päivää peräkkäin, ne saattavat kulua puhki ennenaikaisesti. Sama pätee ei-toivottujen polvipussien ilmestymiseen. 

(kuva: Gummerus)

Lue myös: Yhä useampi kuluttaja haluaa tehdä vastuullisia valintoja - mitä Marimekossa tehdään asian eteen?

Kilpailut

Uusimmat