Kuva: Shutterstock

Poista pinttynyt deodoranttitahra vaatteesta - kotikonstin teho piilee huolellisessa esikäsittelyssä

07.11.2020 14:15 - Emmi Moilanen

Pinttynyt ja vanha tahra voi vaatia useamman kuin yhden käsittelyn.

Kirjoitimme aikaisemmin näppärästä kikasta, jolla poistat rasvatahrat vaatteesta vaivattomasti. Pääset lukemaan ohjeet tahranpoistoon tästä.

Rasvatahrojen lisäksi myös deodorantilla on tapana pinttyä hanakasti vaatteiden kainaloalueelle, ja dödöstä aiheutuneet tahrat olisikin parasta poistaa tuoreeltaan. Jos tahra on päässyt jo jämähtämään, kokeile Pure Wow -sivuston listaamaa ohjeistusta itsepintaisten läikkien poistamiseksi.

Vaihe 1: Lue pesulappu huolellisesti

Ennen kuin ryhdyt tahranpoistopuuhiin, lue vaatteen pesulappu tarkasti. Jos vaatteen pesuohjeessa sanotaan esimerkiksi vain kuivapesu, tulee tämä tahranpoisto kotikonstein jättää väliin.

Vaihe 2: Esikäsittele pinttymä tahranpoistoaineella

Levitä tahranpoistoaine deodoranttipinttymille ja anna vaikuttaa kaikessa rauhassa. Mitä pinttyneempi tahra, sitä pidempi vaikutusaika usein tarvitaan.

Vaihe 3: Pese vaate pyykkikoneessa

Kun pinttymä on esikäsitelty tahranpoistoaineella, pese vaate pyykkikoneessa. Tarkista pesulapusta kuumin lämpötila, jossa vaatekappale kestää pesun.

Vaihe 4: Kuivaus

Kuivata vaate lopuksi huolellisesti. Jos tahra on vanha, on mahdollista, että se tarvitsee vielä toisen käsittelykerran tahranpoistoaineella.

Lue myös: Taio pitkähihaisesta hetkessä t-paita - nokkela niksi kerää kiitosta TikTokissa

Lue myös: Nopein tapa kuoria sipuli? Nokkela niksi on kokeilemisen arvoinen

Lue myös: Miten sipsipussin saisi suljettua? Miehen nerokas kikka auttaa pitämään sipsit tuoreina

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat