Kuva: Shutterstock

Tiedätkö, kuinka usein suihkuverho tulisi pestä? Vastaus yllättää

26.03.2021 11:15 - Henna Koste

Suihkuverho kerää tehokkaasti likaa ja hometta.

Suihkuverho piristää kylpyhuoneen ilmettä, mutta usein hygieniasta ei muisteta huolehtia riittävän hyvin. Pahimmissa tapauksissa suihkuverho ripustetaan katon rajaan muuton yhteydessä ja otetaan pois seuraavan muuton aikana. Todellisuudessa suihkuverho tulisi pestä kuitenkin lähes yhtä usein kuin sängyn lakanat - parin viikon välein, muistutetaan Pisla Oy:n tiedotteessa. Kosteassa tilassa suihkuverho kerää likaa ja hometta.

”Tekstiilistä valmistetut suihkuverhot voi yleensä pyöräyttää pesukoneessa hienopesuohjelmalla. Mukaan voi laittaa vaikka vaalean froteepyyhkeen tai kylpyhuoneen maton, joka hankaa verhoa puhtaaksi pesun aikana. Kun kaataa huuhteluainelokeroon tilkan etikkaa, se vähentää sähköisyyttä. Sähköisyys saa verhon liimautumaan ihoon suihkun aikana”, neuvoo Pislan tuotepäällikkö Aila Jääskeläinen.

Muoviset suihkuverhot tulee pestä käsin. Pesuaineen voi korvata etikalla, joka irrottaa saippuatahroja. Jos verhoon on kertynyt tummentumia, niitä voi myös hangata etikkaan kostutetulla vanhalla pyyhkeellä. Myös ruokasoodan ja veden seosta kannattaa testata tahranpoistoon. Liian karheaa hankausta pitää välttää, ettei pinta naarmuunnu.

Suihkuverho kuivuu kätevästi, kun sen ripustaa takaisin paikalleen. Suihkun lopuksi voit myös suihkuttaa verhon puhtaaksi ja asetella sen leveästi kuivumaan. 

Lue myös: Tuo syksyn sisustustrendit kotiisi edullisesti - 5 ihanaa hankintaa pikkurahalla

Juttu julkaistu alun perin 30.9.2018.

Kilpailut

Uusimmat