Kuva: Shutterstock

Kyllästyttääkö kotoilu? Helpot ideat, joilla tuot arkeen ripauksen lomatunnelmaa

04.04.2021 13:15 - Emmi Moilanen

Lomatunnelmaan voi virittäytyä myös kotisohvalta käsin.

Koronavirus on muuttanut merkittävästi useimpien arkea ja kotoa, neljän seinän sisältä tulee poistuttua vain harvoin. Leviävä virus on laittanut myös osan lomasuunnitelmat uusiksi ja on myös mahdollista, että etätyön äärellä ajatus lomasta tuntuu aiempaakin houkuttelevammalta.

Muuttuneeseen arkeen on kuitenkin mahdollisuus tuoda ripaus lomatunnelmaa. Ota pieni irtiotto arjesta Insiderin listaamilla vinkeillä, joista kokosimme parhaimmat ideat alle.

Oletko jo kokeillut näitä?

1. Kirjoita ja lähetä postikortteja ystäville ja läheisillesi. Tiivistä kuulumisesi muutamalla rivillä postikorttiin ja lähetä läheisille terveiset perinteisen postin muodossa.

2. Kokeile uutta reseptiä. Voit valita ohjeen esimerkiksi sellaisen kohdemaan mukaan, jonne olet aina haaveillut matkustavasi.

3. Opettele uuden kielen alkeet. Opiskele netissä tai älypuhelimen sovelluksen kautta uuden kielen alkeet ja sellaiset fraasit, jota todennäköisesti tulisit tarvitsemaan myös lomamatkallasi.

4. Pidä taukoa puhelimesta. Laita kännykkä äänettömälle ja hiljennä kaikki puhelimeen tulevat ilmoitukset. Lomatunnelmaan virittää myös se, ettei jatkuvasti tarvitse olla tavoitettavissa.

5. Valmista itsellesi drinkki ohjeella, jota et ole vielä aikaisemmin kokeillut. Aivan kuten ruuanlaitossakin, voit myös juomien kohdalla toteuttaa reseptejä eri lomakohteiden mukaan.

6. Järjestä itsellesi rentouttava joogaretriitti kotona. Sammuta valot, sytytä muutama kynttilä ja hiljenny joogan pariin.

7. Verestä kielitaitoasi. Etsi internetistä keskustelupalstoja, joilla pääset treenaamaan kielitaitoasi muiden keskustelijoiden kanssa.

8. Luo uusi soittolista, joka on täynnä lomatunnelmiin vievää musiikkia. Listalla voi olla niin uusia löytöjä kuin menneitä hittejäkin, jotka palauttavat sinulle mieleen jonkin tietyn reissun.

Lue myös: Tubettaja huijasi seuraajiaan ja lavasti lomamatkan Balille Ikeassa - olisitko itse uskonut jekun?

Lue myös: Miten suomalaiset rentoutuvat? Hyvät vinkit koottiin yhteen

Lue myös: Etkö ole aamu- tai iltavirkku? Saatat samaistua uusiin unityyppeihin "torkkujaan" ja "iltapäivään"

Juttu on julkaistu alun perin 1.4.2020.

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat