Kuva: Shutterstock

Kaipaatko kotiisi lisää persoonallisuutta? Katso miten luot uudenlaista tunnelmaa hetkessä

04.07.2021 12:15 - Reija Saarinen

Koriste-esineet ja tekstiilit ovat oiva apu sisustamisessa.

Korona-aikana ihmiset ovat viettäneet aikaa kotona varmasti huomattavasti normaalia enemmän. Kodin seinät ovat tulleet tutuiksi ja samalla monelle on tullut suuri tarve sisustaa kotia uusiksi. 

Tapetit, maalit ja uudet huonekalut ovat hyviä keinoja uuden ilmeen luomiseen, mutta huomattavasti pienemmälläkin vaivalla saa kotiin kuin kotiin persoonallista ilmettä. 

Jos koti kaipaa uudenlaista tunnelmaa, kannattaa panostaa pieniin asioihin. Tekstiilit, taulut ja maljakot voivat esimerkiksi tehdä ihmeitä. Viisi helppoa sisustustapaa löydät alta.

Julisteet

Julisteet ovat helppo tapa piristää huoneen fiilistä ja saada samalla taidetta kotiin. Tarjontaa riittää, joten jokainen löytää varmasti omansa.

Lasi

Erilaiset lasiastiat ovat kauniita, käytännöllisiä ja parhaassa tapauksessa keräilykohde. Niitä kannattaa metsästää esimerkiksi kirpputoreilta, joissa on tarjolla usein myös kotimaista tuotantoa.

Maljakot

Maljakot ovat helppo tapa piristää sisustusta. Näyttävä maljakko on katseenkääntäjä jo itsessään, mutta kauniilla kukilla täydennettynä vieläkin ihastuttavampi.

Sisustustyynyt

Sisustustyynyt ja erilaiset tyynynpäälliset ovat helppo ja nopea keino uudenlaisen ilmeen luomiseen. Tyynyjä voi hankkia monessa kuosissa, värissä ja koossa, jolloin lopputulos on hurmaavan moninainen. 

Valaisimet

Erilaiset valaisimet tuovat kodikkuutta ja lämpöä. Niitä kannattaa sijoitella ympäri huoneita. Lamppuja ja varjostimia kannattaa myös etsiskellä kirpputoreilta. 

Lue myös: Näyttävä sisustus onnistuu myös pienellä budjetilla – katso sisustussuunnittelijan helpot vinkit

Lue myös: Sisustuksen kuumimmat syystrendit - 5 asiaa, jotka löytyvät pian monesta suomalaiskodista

Lähde: Who What Wear

Kilpailut

Uusimmat