Kuva: AOP

Viikonloppuna sähköä voi olla syytä säästellä - kova pakkanen herättää huolen sähkön riittävyydestä

05.01.2023 09:15 - Minttu Tikkanen

Viikonloppuna pakkanen tulee koettelemaan myös sähkönkulutuksen näkökulmasta.

Tulevana viikonloppuna pakkanen voi kiristyä jopa tämän talven ennätyslukemiin, mikä tarkoittaa myös piikkiä lämmityksen tarpeessa. 

Sähkön säästäminen on ollut paljon esillä kuluneena syksynä, mutta ensi viikonloppuna sille voi varsinkin olla tarvetta, sillä kova pakkanen herättää huolen siitä, riittääkö kovien lämmityskulujen myötä sähköä kaikille.

Valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva kertoo tiedotteessaan, että sähkön ollessa tiukilla, on säästettävä pienistäkin asioista, vaikka se ei välttämättä olisi mukavaa. Esimerkiksi saunaa ei välttämättä kannata tulevana viikonloppuna lämmittää.

"Mitä alemmaksi lämpötila laskee, sitä tärkeämpää ja järkevämpää on huolehtia pienistäkin säästöistä sekä käyttää vuorotellen suuritehoisia sähkölaitteita, kuten sähkölämmityksiä ja käyttövesivaraajaa. Näillä toimilla vaikutetaan sähkön riittävyyteen ja hillitään energiakustannuksia", kertoo tiedotteessa Motivan johtava asiantuntija Jaakko Ketomäki. 

Sähkönkulutuksen huipputunnit osuvat tavallisesti arkiaamuihin ja -iltoihin, jolloin ihmiset lähtevät töihin ja tulevat sieltä.

Lue myös: MTV: Miten tiskikoneen käytössä voi säästää sähköä? Vaikutusta on muutamalla tärkeällä seikalla

Lue myös: Tiesitkö? Sähkökatkon aikana ei pidä laskea vettä viemäriin tärkeästä syystä

Lue myös: Sähkön hinta on taivaissa - HS laski tarkan hinnan kahvin keittämiselle, astianpesulle ja saunalle

Kilpailut

Uusimmat