Kuva: Shutterstock

Kätevä ruuanlaittovinkki säästää rutkasti sähköä - oletko jo kokeillut?

15.01.2023 17:15 - Sanni Seppä

Monien suomalaisten kodista löytyy yksi asia, jota ei hyödynnetä ruuanlaitossa tarpeeksi.

Marttaliitto on esitellyt uuden "Viikon takkaruokareseptit" -videosarjansa, josta löytyy kokkausta helpottavia ja koko perheelle suunnattuja monipuolisia reseptejä, jotka valmistetaan lämpöä varaavassa takassa.

Takka on yleinen lämmitystapa Suomessa ja näinä aikoina, kun sähkön säästäminen on enemmän kuin tärkeää, kannattaa takan hyöty ottaa irti myös ruoanvalmistuksen suhteen.

- Lämpöä varaava takka on erittäin monipuolinen apu ruoanlaitossa, kun käyttää hyväkseen takkalämmön eri vaiheet. Kokkaus onnistuu hiilloksella ja sen jälkeisessä lämmössä. Takan lämpö kypsentää ruokia vielä pitkään tulen sammumisen jälkeen. Vain mielikuvitus on rajana, ja takan lämmössä voi hauduttaa, kypsentää ja paistaa kaikenlaisia ruokia, kertoo Pohjois-Karjalan Marttojen toiminnanjohtaja Heli Hjälm

Sähköllä kotiaan lämmittävän ihmisen kannattaa ehdottomasti ottaa ilo irti lämpöä varaavasta takasta, sillä tällöin sähkön tarve vähenee merkittävästi. Kun ruoka valmistetaan takassa, ei ylimääräisiä senttejä kulu sähkölieden tai -uunin lämmittämiseen. 

- Talviaikaan takkaa lämmitetään monessa kodissa joka tapauksessa päivittäin. Kun takkaan varautuneen lämmön hyödyntää vielä ruoan valmistuksessa, takan ekologisuus pääsee oikeuksiinsa, Hjälm sanoo. 

Lue myös: Lopeta käyttö heti! Ikea ilmoittaa viallisesta tuotteesta

Lue myös: Trendikynttilöissä piilee tulipaloriski - poista käytöstä, jos ostit tietyn tuotteen

Lue myös: Viikonloppuna sähköä voi olla syytä säästellä - kova pakkanen herättää huolen sähkön riittävyydestä

Lähde: Martat.fi

Kilpailut

Uusimmat