Kuva: Shutterstock

If: Leivänpaahtimesi nököttää todennäköisesti paikassa, jossa se voi aiheuttaa tulipaloriskin

17.09.2023 18:15 - Minttu Tikkanen

Leivänpaahtimesta lähtenyt palo voi levitä nopeastikin.

Kotoa löytyy yleensä hyvin tyypillinen paikka, johon leivänpaahdin luontevasti asettuu, mutta todellisuudessa, se on myös paloturvallisuusriski.

If tiedottaa, että moni säilyttää ja käyttää leivänpaahdinta keittiön yläkaappien alla olevilla tasoilla. Paikka on sinänsä arjessa kätevä, mutta palon sattuessa leimahtavat helposti tällöin myös yläpuolella olevat kaapit ja paloa on enää hankalampi saada hallintaan. Helpoin tapa taata paloturvallinen koti leivänpaahtimen osalta, on siirtää paahdinta käytön ajaksi pois kaapiston alta.

- Keittiön yläkaappien alla oleva tila on hyvin tyypillinen paikka säilyttää paahdinta, sillä valaisimen yhteydessä on usein myös pistorasia. Käytön ajaksi paahdin pitäisi kuitenkin muistaa vetää kaapin alta pois. Testissä meidät yllätti paahtimesta tulleen liekin korkeus, kertoo Ifin omaisuusvakuutusten tuotepäällikkö Jussi Lindström.

Lindström jatkaa, että leivänpaahdin ei ole kotien suurin paloturvallisuusriski, mutta joka vuosi Ifiin tulee myös leivänpaahtimesta aiheutuneita korvaushakemuksia. 

- Keskimäärin vahingot jäävät leivänpaahtimesta lähteneissä paloissa joihinkin tuhansiin euroihin, mutta joukossa on myös suurempia vahinkoja, Lindström sanoo. 

Mitään sähkölaitteita ei koskaan saisi jättää käytössä valvomatta. Lisäksi keittiön ja kodin paloturvallisuutta on hyvä tehostaa helposti saatavilla olevilla alkusammutusvälineillä. 

Lue myös: Moni lataa kännykkää tavalla, jossa piilee tulipaloriski: "Tilanne voi olla hengenvaarallinen"

Lue myös: Latureista löydettiin tekninen vika, joka voi aiheuttaa tulipaloriskin - poista käytöstä välittömästi

Kilpailut

Uusimmat