Kuva: Shutterstock

Älä kaada munkkien paistorasvaa viemäriin - katso miten hävität sen oikeaoppisesti

30.04.2024 14:15 - Reija Saarinen

Myöskään Wc-pönttö ei ole rasvalle oikea paikka.

Vappuviiko on täällä ja munkkeja paistetaan taas monissa keittiöissä. Keittämisessä käytettävä rasva tulee hävittää asianmukaisesti, eikä sitä missään nimessä saa kaataa viemäriin. 

 – Ruoanlaitossa käytettävät rasvat eivät kuulu viemäriin. Kun rasva jäähtyy, se paakkuuntuu putkien seinämiin ja käännöskohtiin. Veteen liukenematon rasva alkaa kerätä itseensä wc-paperia, ruoantähteitä ja muuta kiinteää likaa. Kun lika padottuu, syntyy tukoksia, muistuttaa tiedotteessa Tapio Aaltonen viemäriputkia valmistavan Geberitin teknisestä tuesta.

Myöskään Wc-pönttö ei ole rasvoille oikea paikka. Pönttöön kaadetut rasvat voivat aiheuttaa tilanteen, jossa vedenpinta nousee ja vesi tulvii pytystä lattialle. 

- Viemäriin ei pitäisi päätyä veden lisäksi juuri muuta kuin wc-paperia ja vessakäyntien tuloksia, Aaltonen mainitsee.

Munkin paistorasvat tulee kaataa esimerkiksi tyhjään maitopurkkiin tai margariinirasiaan. Kiinni teipatut pakkaukset kuuluvat jäähdyttyään sekajätteeseen. Hävitysohje on siis sama kuin joulukinkun rasvalla.

– Naapurit kiittävät, kun paistorasvat hävitetään oikein. Viemäriin kaadetut munkkirasvat saattavat tukkia useamman asunnon yhteisen viemäripätkän, Aaltonen painottaa.

Lue myös: Haastaja vappumunkeille? Tämän vuoden juttuna ovat jäätelöllä täytetyt munkkikupit

Lue myös: Kahvipöydän ykkösherkku on supermaukas rahkamunkki - näin teet itse

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 27.4.2021.

Kilpailut

Uusimmat