Mikä ihmeen Reunion? Matkamessujen erikoisin kohde esittäytyy

20.01.2013 09:02 - Mikko Räsänen

Intian valtameressä sijaitseva Reunionin saari esittäytyy ensimmäistä kertaa suomalaisille Matkamessuilla.

Helsingissä järjestettävien Matkamessujen eksoottisin kohde lienee Ranskalle kuuluva Reunionin saari. Intian valtameressä sijaitseva saari on nyt ensimmäistä kertaa esillä suomalaiselle yleisölle. Kiinnostus saarta kohtaan on ollut käsittämättömän suurta.

- Ranskassa ihmiset ottavat esitteitä kohteliaisuudesta, mutta 90% heittää ne roskikseen heti kulman takana. Suomessa ihmiset taas tulevat kyselemään kohteesta ja pyytämään esitteitä vain, jos he ovat oiekasti kiinnostuneita, Reunionin matkailun Pohjoismaiden johtaja David Rakotopare kertoo.

Kysyjiä hänen yhden miehen pisteellään on riittänyt.

- Esitteeni ovat loppuneet jo nyt. Se kertoo paljon, Rakotopare ihmettelee.

Esitteiden loputtua Rakotopare joutui näyttämään netistä valokuvia kohteesta ja vastaamaan ihmisten kysymyksiin. Sivusta seuraamalla kuuli, miten ihmiset tulivat kyselemään, mikä ihme on Reunion. Jotkut luulivat, että kyseessä on matkatoimiston nimi ja yllättyivät kuullessaan, että maailmassa on tuon niminen paikka.

Kun kerran kohde on suomalaisille noin tuntematon, niin kenen kannattaa matkustaa Reunionille? Lapsiperheiden? Sinkkujen? Pariskuntien? Nuorten? Vanhojen?

- Reunion sopii periaatteessa kaikille ryhmille, koska se on monipuolinen kohde. Tyypillisiä saarelle tulevia turisteja ovat 30-50-vuotiaat, jotka haluavat olla lähellä luontoa, löytää itse hienoja paikkoja ja elämyksiä, mutta silti asua tasokkaissa hotelleissa.

- Meillä käy myös paljon häämatkalaisia. Monet heistä jakavat matkan kahteen osaan eli ottavat osaksi aikaa paratiisirannalta viiden tähden hotellin ja osan aikaa asuvat jossain toisessa saaren osassa.

Reunion sijaitsee Intian valtameressä Madagasgarin ja Afrikan vieressä. Suomalaisille tutuin maamerkki lienee Reunionin naapurisaari Mauritius, joka on suosittu kohde suomalaismatkaajien keskuudessa.

- Reunionilla on sama ilmasto kuin Mauritiuksella, mutta itse saari ja sen kulttuuri ovat täysin erilaiset.

Mauritiuksen tavoin Reunion voi ylpeillä kristallinkirkkailla vesillä, jotka soveltuvat täydellisesti sukelluksen ja snorklauksen harrastajille. Mauritiuksen tavoin myös Reunion on vulkaaninen saari ja syntynyt tulivuorenpurkauksista. Mauritiuksen tulivuoret ovat sammuneet, mutta Reunionin tulivuorista yksi hönkii vielä elämää.

- Piton de la Fournaise on yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista, Rakotopare kertoo saaren tunnetuimpiin kuuluvasta nähtävyydestä.

Reunion on mielenkiintoinen sekoitus luontoa ja palveluita. Saaren halkaisija on vain 40 kilometriä. Silti aktiivisen tulivuoren lisäksi saarelta löytyy muun muassa yli 3 000 metrin korkeuteen nouseva sammunut tulivuori, valkoisia hiekkarantoja, viidakkoja, vesiputouksia ja laavakivitasankoja. Kaupungeissa palvelut ja elintaso ovat korkealla tasolla, sillä saari on yksi Intian valtameren rikkaimmista valtioista.

Reunionin erikoisuus on se, että koska se kuuluu Ranskalle, kuuluu se siten myös Euroopan unioniin ja saaren rahayksikkö on euro. Reunion on siis EU:n kaukaisin paikka Suomesta katsottuna.

Katso alta kuvia Reunionin maisemista.

Kilpailut

Uusimmat