Tallinnan-risteily tiedossa? Palauta mieleen nämä tärkeät asiat

26.11.2013 08:59 - Katariina Näreaho

Pikkujoulukausi on parhaillaan käynnissä ja se näkyy myös etelänaapurissamme. Jos tiedossa on risteily tai pidempi reissu Tallinnaan, on näistä vinkeistä sinulle hyötyä.

Jos viime Tallinnan-matkastasi on vierähtänyt jo tovi, on hyvä palauttaa mieleen muutama tärkeä seikka, jotta reissusta tulee onnistunut.

1. Passi tai henkilökortti mukaan

Viroon matkustettaessa suomalaisella tulee olla mukanaan passi tai poliisin myöntämä henkilökortti. Matkustusasiakirjan on oltava voimassa koko matkan ajan. Mikäli tarvittava asiakirja puuttuu, siitä voidaan rangaista sakolla.

Henkilöllisyys on myös pystyttävä todistamaan tilanteessa, jossa paluulippu on kadonnut tai matkustaja myöhästyy laivasta. Uutta lippua ei saa ostettua ilman vaadittavaa matkustusasiakirjaa.

Myös pelkällä risteilyllä passi tai henkilökortti on oltava mukana.

2. Varo taskuvarkaita

Taskuvarkaita on liikkeellä myös Tallinnassa, joten ole valppaana. Varkaat iskevät erityisesti ruuhkaisissa paikoissa. Helpommat uhrit ovat yleensä alkoholin vaikutuksen alaisena.

Ota reissuun mukaan vain tarpeellisimmat ja jätä muut kortit lompakon kanssa kotiin. Säilytä kortteja ja matkalippuja esimerkiksi takin sisätaskuissa. Jos käytät käsilaukkua, kanna sitä etupuolellasi ja suojaa laukun suuta kädelläsi.

3. Kelan eurooppalainen sairaanhoitokortti mukaan

Maksuton kortti on tilattavissa Kelan sivuilta. Se on tarpeellinen yllättävissä sairaustapauksissa ja hyvä pitää mukana aina Euroopan maissa matkustettaessa. Kortin esittämällä kerrot, että sinulla on oikeus saada välttämätöntä sairaanhoitoa.

4. Hanki matkavakuutus

Matkavakuutus voi korvata yllättävät loukkaantumiset, sairaudet ja varastetut tavarat. Se on syytä ottaa mukaan myös Tallinnaan matkustettaessa. Ota matkalle mukaan matkavakuutuskorttisi, josta käyvät ilmi myös vakuutusyhtiön tiedot.

5. Tarkkana taksin kanssa

Tallinnassa palvelee useampi taksiyhtiö ja niillä jokaisella on omat hintansa. Hinnaston tulisi olla nähtävissä taksin sivuikkunassa auton ulkopuolelta. Takinkuljettajan kuvallinen kortti tulisi myös olla näkyvillä autossa - taksamittaria unohtamatta.

Pyydettäessä kuljettajan tulee ilmoittaa matkustajalle matkan arvioitu hinta ja antaa asiakkaalle kuitti maksusta.

Vinkit antoi nettisivuillaan Suomen Tallinnan-suurlähetystön konsulaatti.

 

Kilpailut

Uusimmat