Lomalle rakkaan kanssa - Euroopan romanttisimmat kaupungit

12.03.2014 15:44 - Katariina Näreaho

Jos kaipaat kultasi kanssa irtiottoa arjesta, on silloin hyvä pakata laukut ja suunnata kahdenkeskiselle viikonloppulomalle.

Eurooppa on täynnä yltiöromanttisia kaupunkeja, jonne pariskuntien on helppo matkustaa. Tässä niistä kuusi:

Pariisi

Ranskan ja rakkauden pääkaupunki pysyy suosikkikohteena vuodesta toiseen. Käykää Eiffel-tornin korkeuksissa, nauttikaa auringonlaskusta Seine-joen rannalla tai vierailkaa "marttyyrien vuorella" Montmartrella. Käykää myös kuvaamassa itsenne Le Mur des Je t'aimin edessä. Tämä massiivinen tiiliseinä on täynnä rakkaudentunnustuksia eri kielillä kirjoitettuna.

Lissabon

Lissabon nostaa suosiotaan vuosi vuodelta. Vanhankaupungin arkkitehtuuri, upeat museot, ikivanhat luostarit ja maukkaat leivonnaiset houkuttelevat Portugalin pääkaupunkiin matkalaisia.

Kööpenhamina

Maailman onnellisimmaksi kaupungiksi viime syksynä äänestetty Kööpenhamina on helppo kohde Suomalaisille sen sijainnin vuoksi. Lentomatkat ovat lyhyitä ja kevyitä kukkarolle. Tanskan pääkaupungissa voi nauttia paikallisista oluista, joita riittää. Varaa kuitenkin yksi päivä Christianiaan, jonne on parasta matkustaa veneellä Christianshavnin kaunista kanaalia pitkin.

Palermo

Sisilian pääkaupungilla Palermolla on tarjota kokemuksia kaikille aisteille. Seuratkaa torielämää Vuccirian ja Ballaròn toreilla, poiketkaa läheisessä Monteralin kaupungissa katselemassa upeaa katedraalia, ihailkaa auringonlaskua Mondellon hiekkarannalla ja tehkää päiväretki Monte Pellegrino -vuorelle ammentamaan henkeäsalpaavia maisemia.

Rooma

Romanttinen Rooma sopii sekä luksuslomailijalle että budjettimatkaajalle. Nähtävää ja koettavaa riittää aina ja tämän vuoksi kaupunki onkin yksi Euroopan suosituimmista turistikohteista. Vierailkaa Vatikaanissa, katsastakaa Colosseum ja kulkekaa kaupungin kapeilla kujilla. Rooma on myös oiva shoppailukaupunki.

Barcelona

Kataloniassa sijaitseva Barcelona on kulttuuria ja kokemuksia täynnä. Arkkitehtuurisesti rikkaasta kaupungista löytyy myös lukuisia museoita, hyviä ravintoloita, ihania pikkuputiikkeja mutta myös hiekkarantoja. Älkääkä unohtako La Boqueria -kauppahallia!

Lähde: Skyscanner

Kilpailut

Uusimmat