Kreetan turistikaupan myyjä: "Mikään ei ole muuttunut"

15.07.2015 10:47 - Emma Ylistalo

Kreikan tilanteesta huolimatta Kreetalla toivotetaan turistit tervetulleiksi.

Kaksi vuotta Kreikan Kreetan saarella asunut Riina Laamanen ei ole nähnyt paikan päällä eroa entiseen.

- Näyttää ihan samalta kuin silloin kaksi vuotta sitten. Ei täällä ole tietoakaan näistä, mitä on Suomen lehdistä kauhulla lukenut. Että loppuu ruoka ja loppuu lääkkeet ja loppuu vaikka mikä kesken. Että ei täällä ole mikään loppunut kesken, Laamanen kertoi omia kokemuksiaan Kreikan tilanteesta.

Hän kertoo turisteille loman olevan samanlainen kuin ennenkin.Laamanen painottaa, että voi kertoa ainoastaan tilanteesta Kreetalla, eikä osaa sanoa Manner-Kreikan tilanteesta.

Vaihtorahojen loppumisesta on puhuttu paljon, mutta turistikaupassa työskentelevä Laamanen ei ole tärmännyt tähänkään.

- Olen itse pienessä kaupassa töissä. Ihan tällaisessa turistiliikkeessä, mutta edes meillä eivät vaihtorahat ole lopussa.

Tosin hänkin haluaa muistuttaa, että setelit saattavat loppua automaateista.

- Kreikkalaiset saavat nostaa tililtään 60 euroa päivässä. Sen takia pankkiautomaateista ovat usein 20 euron setelit lopussa.

Laamanen kannustaa siis matkustamaan Kreetalle Kreikan tilanteesta huolimatta.

- Me tiedetään täällä Kreetalla, että ruokaa tulee riittämään aina vuoden ympäri ja ei täällä ole mitään pelkoa. Älkää nyt hyvät ihmiset peruko lomianne. Tänne voi ihan huoletta tulla niin kuin aina ennenkin, ei täällä ole yhtään mikään muuttunut kahdessa vuodessa, Laamanen tiivistää.

 

Jos tiedossa on loma Kreikkaan, lue myös tämä uutinen.

 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat