Pirkka-Pekka Peteliuksen hauskin matkakokemus: "Minut vedettiin lavalle"

26.11.2015 15:31 - Anna Hopi

Mies vieraili Buena Vista Social Clubin keikalla, ja tilanne oli unohtumaton sekä bändille että Peteliukselle.

Pirkka-Pekka Petelius on oppinut elämänsä varrella sen, että kun menee uteliain silmin ja kirkkain katsein tilanteisiin, voi päätyä vaikka mihin. Esimerkiksi vieraan bändin lavalle vetämään parastaan.

- Buena Vista Social Club esiintyi Havannassa, niin mähän olin loppujen lopuksi siellä lavalla. Mut vedettiin sinne. Diggasin yhtyettä, niin eihän siinä voi olla joraamatta mukana. Bändin tanssijamimmit ottivat minua hihasta kiinni ja tanssin heidän kanssaan lavalla. Aloin heittämään riffejä sinne väliin ja he innostuivat "Tää saatana laulaakin, antakaa sille mikki!" muistelee Pirkka-Pekka Petelius Iskelmän haastattelussa.

- Minulla oli mikki kourassa ja lauloin. He sanoivat minulle, että olin illan hauskin mies. Väitin vastaan, että enpäs ole. Se oli ihanaa.

Peteliukselle tilanne tuli yllätyksenä. Hän kyllä myöntää, että omaa sellaisen luonteen, että keikoilla on vaikeaa pysyä paikoillaan. Lantio vetää liikkumaan ja rytmi vie mukanaan. Hulluttelusta syntyy myös paras komiikka - ja sehän on nähty hänen tuotannossaan vuosien aikana.

Kilpailut

Uusimmat