Länsi on uusi itä - nämä lomakohteet on pakko kokea

17.12.2015 09:55 - Anniina Ojutkangas

Aasia on ollut suosittu matkakohde pitkään, mutta lämpöä ja rentoa meininkiä löytyy myös toisesta ilmansuunnasta.

Karibianmeren saaret ovat tunnettuja paitsi rennosta mañana-meiningistään ja letkeistä rytmeistään, mutta myös ympärivuotisesta lämmöstä ja herkullisesta ruoka- ja juomatarjonnasta. USA:n suosikkikohteista, New Yorkista ja Miamista, löytyy tekemistä ja katseltavaa koko perheelle. Valitse Amerikan mantereiden itärannikolta oma suosikkisi ja lähde matkaan!

Kokonaisvaltaista rentoutumista - Trinidad ja Tobago, Tobagon saari

Sympaattinen saarivaltio Trinidad ja Tobago sijaitsee lähellä Venezuelan rannikkoa. Rentoutumista kaipaavalle saari on paratiisi, sillä rentoon karibialaiseen tunnelmaan kuuluu olennaisesti kiireettömyys.

Entisenä Britannian siirtomaana Tobagon asukkailla on hyvin monikulttuuriset juuret. Kommunikointi paikallisten asukkaiden kanssa on helppoa, sillä saarivaltion virallinen kieli on englanti. Ystävällisyydestään ja leveistä hymyistään tunnetut asukkaat jutustelevat mielellään turistien kanssa calypso-musiikin soidessa taustalla.

Aktiivisemmasta menosta pitävät voivat snorklata ja sukeltaa kristallinkirkkaissa vesissä koralliriuttoja tutkien. Surffauksesta tai purjelautailusta kiinnostuneiden kannattaa suunnata kohti saaren pohjoisrantoja, josta löytyvät parhaat aallot. Tobago on tunnettu upeasta luonnostaan ja eläimistöstään, joten patikkaretki sademetsään on varmasti unohtumaton kokemus.

Tobagolta voi tehdä retkiä lähiseudun pikkusaarille, tai maan pääsaarelle Trininadille. Jos kaipaat karnevaalitunnelmaa, varaa matkasi helmikuussa. Silloin pääkaupunki Port of Spainin kadut täyttyvät musiikista, tanssista ja iloisista ihmisistä.


Helppoutta ja elämyksiä - Dominikaaninen tasavalta, Puerto Plata

Dominikaaninen tasavalta sijaitsee Columbuksen löytämällä Hispaniolan paratiisisaarella keskellä Karibiaa. Helppoa lomaa arvostavalle löytyy All Inclusive -hotelleja silmänkantamattomiin jatkuvilta Puerto Platan valkohiekkaisilta rannoilta. Hintataso on alhainen, joten voit nauttia saaren antimista huoletta.

Puerto Platassa on mahdollisuus kokeilla aktiviteetteja, jotka poikkeavat perinteisestä retkitarjonnasta. Köysirataliuku läpi viidakon, uinti vesiputouksessa tai delfiinien kanssa Ocean World -vesipuistossa ovat elämyksiä, jotka jäävät takuulla mieleen. Tanssiminen on koko Karibian harrastus. Antaudu merenguen tai bachatan vietäväksi tanssikursseilla tai tanssi-iltamissa. Golfin ystävät voivat suunnata viheriöille Playa Doradaan ja Playa Grandeen.

Jos haluat tutustua samalla reissulla myös muihin Karibianmeren saariin, hyppää risteilylaivaan ja nauti huolettomasta ylellisyydestä.


Salsaa, mamboa ja sikareita - Kuuba, Varadero & Havanna

Maan nimi tarkoittaa hedelmällistä ja yltäkylläistä maata, ja paikka on todellakin nimensä veroinen. Kuubassa voit yhdistää kätevästi ranta- ja kaupunkiloman. Varaderon niemimaa on paikka, jonka rannoilla gangsteripomo Al Caponekin rentoutui. Nykyisin Caponen kesäasunto toimii ravintolana Varaderossa, josta löytyy niin hiekkarantoja auringonottoon kuin kreoliruokia ja drinkkejä tarjoavia hotelleja, ravintoloita ja baareja. Lähisaariin pääsee tutustumaan esimerkiksi vene- tai tai helikopteriretkillä.

Varaderosta on vain kahden tunnin matka Havannaan, jossa voit tutustua kuuluisiin sikaritehtaisiin tai antautua kuumien salsarytmien vietäviksi yökerhoissa. Kuubalainen kulttuuri on hyvin avoin, joten voit päästä tutustumaan myös kuubalaiseen perhe-elämään avoimien ovien ohi kulkemalla.

Karibian suurin saari oli pitkään suljettu ulkopuolisilta Castrojen ollessa vallassa. Historiansa vuoksi Kuuba voi tuntua aikamatkalta menneisyyteen vanhojen amerikanrautojen lipuessa Havannan kaduilla suolaveden rapistuttamien talojen väleissä. Sinne kannattaa matkustaa nyt, kun sen omalaatuinen tunnelma on vielä jäljellä.


Shoppailua ja viihdettä - USA, Miami ja New York

Kun rentoutuminen riittää ja alkaa kaipaamaan kaupungin hektistä sykettä, voi samalla reissulla käydä myös Pohjois-Amerikan puolella.

Miami on shoppailijan paratiisi. Ostospäivän jälkeen rentoudutaan rannalla ja illalla nautiskellaan fuusiokeittiöiden antimia. Miamista on helppo tehdä päiväretki bussilla Orlandoon, jossa perheen pienimmille viihdettä tarjoaa teemapuisto Disney World.

Iso Omena ei nuku koskaan. New Yorkissa ensimmäistä kertaa vierailevalle löytyy tekemistä nähtävyyksien kiertelyssä. Must-kohteisiin kuuluu Empire State Builduing, josta avautuvat upeat näkymät voivat tuntua epätodellisen postikorttimaisilta. Vapaudenpatsas, Times Square ja kaupunginosat, joissa on jokaisessa oma tunnelmansa.

New Yorkia ei voi kokea kerralla, sillä kaupungissa on loppumattomasti nähtävää. Konkari voi tsekata Guggenheimin ja MoMan uusimmat näyttelyt, ja syödä ja shoppailla suosikkipaikoissaan.

Nykiin voi lähteä lyhyemmällekin lomalle. Pidennetty viikonloppu metropolin sykkeessä virkistää ja auttaa jaksamaan seuraavaa pidempää lomaa odotellessa.


Lähde: Apollomatkat.fi

Kilpailut

Uusimmat