Mitä suomalaiset arvostavat matkoilla? Lue ja ylläty

31.03.2016 13:00 - Emma Ylistalo

Suomalaiset kaipaavat lomamatkoiltaan aurinkoa ja luksusta.

Suomalaisten yksi tärkeimmistä kriteereistä matkakohdetta valitessa on sää.

- Yleensä ihmiset lähtevät valmismatkoille auringon perässä. Suomalaisille on tärkeää, että matkakohteessa on lämmintä ja aurinkoa riittää. Jos sään puolesta kaikki on mennyt hyvin, niin silloin muutkin asiat matkalla vaikuttavat positiivisemmilta, kertoo Apollomatkojen myynnistä ja tuotteista vastaava Tuomas Luukkonen.

Hintaakin tärkeämpää suomalaisille matkoilla on laatu. Halvimman mahdollisen hotellin sijaan halutaan hieman tavallista parempi majoitus.

Lomalta kaivataan luksusta

- Suomalaiset kaipaavat lomaltaan vähän enemmän luksusta ja sitä, että hommat toimivat. Ruotsiin ja Norjaan verrattuna suomalaisilla matkailijoilla korostuu hotellin taso. Suomalaiset kaipaavat kotioloja parempaa asumista.

Suomalaisia kiinnostavat matkakohdetta valitessa myös uudet kohteet. Tutun paikan sijaan kaivataan uusia kohteita ja se näkyy esimerkiksi siinä, että uudet kohteet herättävät aina paljon kiinnostusta. Varsinkin norjalaisiin ja ruotsalaisiin verrattuna suomalaiset ovat matkaajina hyvin uutuudenhaluisia. Myös aktiviteetit ja liikuntamahdollisuudet vaikuttavat lomakohdetta valitessa, sillä omaa treeniohjelmaa halutaan ylläpitää myös lomalla.

Minkälaisia suomalaiset turistit ovat?

- Nautiskelijoita, vähän uteliaita ja erittäin kiinnostuneita paikallisesta elämästä, historiasta ja kulttuurista. Suomalaisilta tulee aina yksityiskohtaisia kysymyksiä kohteista. Suomalaiset käyttäytyvät aika hyvin, eivätkä valita herkästi, Luukkonen kiittelee.

Matkatärpit

Parga, Kreikka

Kreeta ja Rhodos ovat pitkään olleet suosittuja, mutta aidomman ja autenttisemman kokemuksen saamiseksi kannattaa suunnata Kreikan Pargaan. Läntisellä rannikolla sijaitsevassa kaupungissa pääsee näkemään alkuperäisempää Kreikkaa.


Split, Kroatia

Kroatia on tasokas maa, jossa palvelu toimii ja ruoka on hyvää. Splitin lähellä sijaitseva Makarskan Riviera on lapsiystävällinen matkakohde ja Splitin edustalta taas löytyy saaria, jotka sopivat laatutietoisille matkailijoille. Splitin keskusta taas on nuorten suosima matkakohde.

Kilpailut

Uusimmat