Kuva: Fotolia

Tiesitkö? Useissa lentokoneissa on salainen nappi, jota painamalla saat lisää istumatilaa!

18.06.2017 13:15 - Katariina Auvinen

Tällä kertaa et ole ollenkaan harmissasi, jos joudut istumaan käytäväpaikalla.

Suurin osa meistä tietää, että lentokoneen turistiluokassa istuminen ei aina ole mitään herkkua. Milloin takki hiostaa, lentokoneilma käy kurkkuun tai pieni jalkatila puuduttaa. Iso osa matkustajista tuntuisi hinkuvan ikkunapaikalle, jotta lentomatka ei häiriintyisi toisten vessaan pyrkivien matkustajien vuoksi. 

Insider-julkaisun mukaan seuraavalla lentomatkalla ei tarvitse olla ollenkaan pahoillaan siitä, että joutuu istumaan käytäväpaikalla. Monien lentokoneiden käytäväpaikan puoleisten istuimien käsinojien alla on nimittäin nappi, jota painamalla saa hieman lisää liikkumatilaa itselleen. 

Nappi sijaitsee käsinojan ja penkin liittymäkohdassa. Sitä painamalla saa liikuteltua käsinojaa esimerkiksi ylös, saaden itselleen liikkumatilaa penkillä sivusuunnassa. Käsinojan saa myös nostettua siinä vaiheessa, kun olet nousemassa pois lentokoneesta. Enää ei tarvitse pujotella käsinojan välistä, vaan pääset vapaasti pujahtamaan käytävälle ottamaan tavaroita käsimatkatavaralokeroista. 

Nappi ei ole tarkoitettu pelkästään lentomatkustajien mukavuudeksi. Pääasiallinen syy on turvallisuus. Hätätilanteessa matkustajien on helpompi paeta lentokoneesta, kun käsinojat saa nostettua ylös äkkiä. 

Lue myös: Lentokoneen paras paikka selvitettiin - muita paremmassa suojassa ilmakuopilta

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat