Kuva: Fotolia

Älä julkaise lomakuviasi netissä loman aikana - jakamisella voi olla ikäviä seurauksia

05.07.2017 20:30 - Senja Rapila

Mieti tarkkaan, haluatko jakaa kaikki yksityiskohdat tulevasta lomamatkastasi sosiaalisessa mediassa. Se voi tulla kalliiksi.

Jos et ole sitä aiemmin ajatellut, lomakuvien jakaminen sosiaalisessa mediassa voi olla myös vaarallista. Ei niin, että oma henkesi olisi välttämättä vaarassa, mutta kotisi voi olla. 

Tuoreen tutkimuksen mukaan lomakuvien jakaminen sosiaalisessa mediassa voi altistaa henkilöiden omaisuuden muun muassa varkauksille. Kun lomakuvilla mainostetaan selkeästi sosiaalisessa mediassa sitä, ettei ole kotona, potentiaaliset varkaat saattavat tehdä lomailijan kotiin ikävän visiitin.

Myös itsensä "geotägääminen" eli sijainnin merkitseminen kuvan yhteyteen lomamatkasi aikana voi mahdollistaa sen, että sinut on helpompi paikallistaa lomareissullasi. Se ei onneksi ole mitenkäään yleistä, että ihmisiä seurattaisiin lomamatkoilla, mutta mikäli joku paikallinen näkee yksityiskohtaisen tägäyksesi tai sinulla on paljon seuraajia sosiaalisessa mediassa, voit pahimmassa tapauksessa joutua ikävien ihmisten kohteeksi.

Paras ajankohta lomakuvien julkaisulle olisikin tutkijoiden mukaan vasta sitten kun saavut kotiin. Jos et jaksa odottaa siihen asti, silloin kannattaisi huolehtia siitä, että lomakuvat näkyvät vain rajatulle määrälle ihmisiä.

Tässä siis hyvä syy irroittautua loman ajaksi sosiaalisesta mediasta ja nauttia lomasta ilman puhelinta.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Minne matkakohteisiin on nyt trendikästä matkustaa yksin? Katso top 10 -lista

Lue myös: Kaipaatko uusia ja yllättäviä matkakokemuksia? Helpot vinkit, joiden avulla saat lomastasi kaiken irti

Lue myös: Matka ulkomaille edessä? Asiantuntija jakaa vinkit, joilla selätät jet lagin ja lomastressin

Kilpailut

Uusimmat