Kuva: Fotolia

Vältä aikaerorasitus lennolla yksinkertaisella niksillä - varaa ikkunapaikka

14.10.2017 17:15 - Katariina Auvinen

Jos pidempi lento on luvassa, kannattaa panostaa paikan valintaan lentokoneessa.

Aikaerorasitus eli jet lag, on monille pitkään lennolla matkustaneille tuttu sekä turhauttava tunne. Aikaerorasitus aiheutuu, kun matkustetaan usean aikavyöhykkeen yli. Tyypillisiä aikaerorasituksen oireita ovat aamu- tai iltapäiväväsymys, katkonainen yöuni, yleinen huono olo, vatsavaivat, huimaus tai päänsärky. 

Kukaan ei toivoisi osan lomastaan menevän esimerkiksi vessassa ramppaamiseen tai päänsäryn taltuttamiseen. The Sun-julkaisu uutisoi, että aikaerorasitusta voi koettaa ehkäistä yksinkertaisella keinolla jo lentokoneessa. Julkaisun mukaan kannattaa varata itselle ikkunapaikka, jos vain mahdollista. 

Kun olet ikkunapaikalla, voit itse säädellä valon määrää lennon aikana. Sen avulla voit ikään kuin huijata aivojasi luulemaan että on yö ja päinvastoin. Asiantuntijoiden mukaan sillä, valitsetko vasemman- vai oikeanpuoleisen ikkunapaikan, on väliä. 

Niksi on siinä kummalla puolella mielummin nukut. Jos nukut vasemmalla puolella, valitse vasemmanpuoleinen ikkuna. Uniasiantuntijan mukaan tällöin sinulla on mahdollisuus nojata ikkunaan. Näin pääset syvempään uneen, koska kukaan ei vaadi päästä ohitsesi. 

Lue myös: Mitä matkustajat eivät koskaan näe? Lentäjän jakama video mykistää upeudellaan

Lähde: The Sun 

Kilpailut

Uusimmat