Kuva: Fotolia

Haluaisitko nauttia ravintolaillallista meren alla? Norjassa se on kohta mahdollista

24.10.2017 12:45 - Katariina Auvinen

Norjaan kaavaillaan Euroopan ensimmäistä meren alla sijaitsevaa ravintolaa.

Jos olet aina rauhoittunut meren katsomisesta, Norjasta saattaa kohta löytyä sinulle oikea unelmapaikka. Pieneen norjalaiseen kylään, Bålyhyn, joka sijaitsee aivan maan eteläkärjessä. 

Suunnittelutoimisto Snøhetta paljasti tulevan ravintolan kuvat. Ravintola sijaitsisi viisi metriä meren pinnan alapuolella. Ravintola rakennettaisiin tuubimaiseksi. Sitä ympäröisivät isot ikkunat sekä paksut seinät, jotta rakennus kestäisi myrskyt. 

Ravintolaan on kaavailtu yhteensä sataa asiakaspaikkaa. Lisäksi ravintolassa on jätetty pöytien ympärille tilaa, jotta asiakkaista ei tuntuisi siltä, että he olisivat vankina veden alla. Asiakkaat pääsisivät ravintolaan rannasta, josta lähtisi kalteva käytävä meren pinnan alapuolelle. 

 Tarkoituksena olisi, että ravintola toimisi aukioloaikojensa ulkopuolella myös tutkimuskeskuksena. Sitä kautta meribiologit pääsisivät tarkkailemaan vedenalaista elämää. Arkkitehtitoimisto on ottanut huomioon myös rakennuksen ekologisuuden. Seinistä halutaan tehdä sellaisia, että simpukat voisivat kiinnittyä niihin, saaden näin elintilaa itselleen. 

Rakentamisen on tarkoitus alkaa ensi keväänä ja asiakkaat pääsisivät illastamaan paikan päälle vuonna 2019. 

Lue myös: Tyttö heitti pullopostin mereen - vastaus saapui 29 vuoden jälkeen

Lähde: Metro 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat