Kuva: Shutterstock

Kolme matkailutrendiä, jotka näkyvät vahvasti ensi vuonna - aiotko kokeilla?

24.12.2019 16:15 - Henna Koste

Rakas lemmikki halutaan yhä useammin mukaan reissuun.

Trendit iskevät niin pukeutumiseen kuin sisustamiseenkin, mutta ne näkyvät myös siinä, miten ja minne matkustamme. Elle listasi vuoden 2020 matkailutrendit. Ekologisuus näkyy myös matkailussa, tietä Booking.comin markkinointijohtaja Arjan Dijik.

Ravintoloiden perässä

Yhä useampi haluaa syödä reissussa paikallista ruokaa. Näin on kertonut tuoreessa kyselyssä jopa 70 prosenttia. Esimerkiksi Tripadvisorin suosituksia arvostetaan yhä enemmän. 

Karvakaveri mukaan

Moni välttelee lemmikin ottamista lentokoneeseen, koska lemmikin kanssa matkustamisesta on kuultu paljon ahdistavia tarinoita. Vuonna 2020 lomat ovat lemmikkilähtöisempiä kuin koskaan. Liki puolet lemmikkien omistajista haluavat maksaa enemmän yöpyäkseen lemmikkiystävällisessä majoituksessa. 42 prosenttia taas valitsee määränpään sen perusteella, voiko lemmikin ottaa mukaan. Tutustu siis millaisia vaihtoehtoja rakkaalle karvaturrillesi tarjotaan hotellissa, voit aloittaa kotimaasta.

Matkusta hitaammin

Haluatko reissussa juosta nähtävyydestä toiseen? Vuonna 2020 on aika hidastaa. Puolet matkustajista suunnittelee käyttävänsä hitaampia liikennemuotoja ekologisista syistä ja viettäen aikaa enemmän nauttien ympäristöstä. 

Lue lisää matkailutrendeistä täältä.

Lue myös: 6 täydellisen romanttista matkakohdetta - eikä yksikään ole Pariisi

Lue myös: Maailman kauneimmat paikat eri maanosista listattiin - suomalaistenkin suosimat kohteet mukana

Lähde: Elle

Kilpailut

Uusimmat