Kuva: Shutterstock

Laitatko matkalaukun ympärille hihnan, jotta tunnistaisit sen? Tästä syystä niin ei kannata tehdä

06.07.2024 20:15 - Vilma Toikka

Laukun ympärille laitettu hihna saattaa aiheuttaa ongelmia lentokenttätyöntekijöille.

Matkalaukun merkitseminen hihnalla ei ehkä olekaan toimivin tapa. Se voi nopeuttaa oman laukun tunnistamista matkatavarahihnalta kohdemaassa, mutta kaikki ylimääräiset härpäkkeet laukussa voivat aiheuttaa ongelmia lentokenttätyöntekijöille. Todellisuudessa laukun ympärille laitetut merkit vain viivästyttävät laukun saantia.

- Narut joita ihmiset sitovat matkalaukkuihinsa, auttavat heitä tunnistamaan tavaransa, mutta voivat aiheuttaa ongelmia matkatavaroiden skannaamisessa, kertoo Dublinin lentokentällä matkatavaroiden käsittelijänä työskentelevä John RSVP Livelle.

- Jos laukku ei skannaudu automaattisesti, se joudutaan käsittelemään manuaalisesti. Tämä voi johtaa siihen, että matkatavarat eivät ehdi lennollesi, John jatkaa.

Matkalle kannattaa siis lähteä laukun kanssa, johon ei ole laitettu mitään ylimääräisiä osia. Skannauksen helpottamiseksi matkatavaroista kannattaa siis irrottaa kaikki tarroista lähtien.

Toinen ehkä hieman yllättäväkin virhe on matkalaukkuihin pakattu marsipaani.

- Älä koskaan pakkaa marsipaania laukkuusi. Marsipaanilla on sama tiheys kuin joillain räjähteillä. Tässä tapauksessa matkatavarasi siirretään pois hihnalta ja sinut kutsutaan matkatavoiden tarkastukseen, John summaa.

John muistuttaa myös laittamaan laukun matkatavarahihnalle pyörät edellä. Tällä kikalla vältät laukun rikkoutumisen.

Lue myös: Pääkaupunkiseutu on täynnä kätkettyjä helmiä - nappaa vinkit lomapäivien viettoon

Lue myös: Finnair on valittu Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi jo neljättätoista kertaa

Lähteet: New York Post ja RSVP live

Kilpailut

Uusimmat