Kuva: Uuge Kojola

JYP ylsi voittoon huippuottelussa Helsingissä

17.01.2015 19:21 - Pasi Purmonen

HIFK kohtasi kotonaan huippudramaattisessa ottelussa JYP:in

HIFK aloittaa pelin vahvasti, ja kiekko on enimmäkseen ottelun alussa JYP:in päädyssä. Ensimmäinen ylivoimamahdollisuus tarjotaan HIFK:lle ajassa 07:25 Valtteri Hietasen estämisjäähyn toimesta. Kun ottelua oli pelattu vajaa yhdeksän minuuttia, nähtiin JYP:in päädyssä pelottava tilanne. Kaksi JYP-pelaajaa ajaa Matti Kuparisen kumoon rajusti, ja Kuparinen jää makaamaan jäälle. Selvittelyjen jälkeen Kuparinen pääsee omin jaloin pukukoppiin, ja Miika Lehtoselle annetaan tilanteesta 5+20 pelirangaistus. Samasta tilanteesta lähtee myös HIFK:lta Toni Söderholm huitomisesta istumaan, ja perään Otto Honkaheimo estämisestä. HIFK ei pääse hyödyntämään JYP:in viisiminuuttista, ja ylivoima jää tuloksettomaksi. Kolmatta ylivoimamahdollisuutta tarjosi HIFK:lle Juuso Pulli, joka iski kiekon katsomoon. Tämäkin ylivoima jää maalittomaksi, ja toiseen erään siirrytään tasatilanteessa 0-0.

Toinen erä alkaa HIFK:n rangaistuksella, kun Toni Leinoselle lankeaa kaksiminuuttinen pelin viivyttämisestä. Tämän alivoiman JYP selvittää, mutta heti tämän jälkeen ajassa 25:08 Eric Perrin lähtee istumaan kiinnipitämisestä ja tarjoaa HIFK:lle mahdollisuuden jälleen ylivoimaan. Tästäkään erikoistilanteesta ei tulosta syntynyt. Ottelu jatkuu todella tiukkana, mutta edelleen maalittomana kolmanteen erään.

Kolmas erä jatkaa ottelun tuttua kaavaa, todella tiukkaa ja jännittävää mutta myös rangaistusrikasta kiekkoa. Ajassa 45:56 Eric Perrin ottaa ottelun toisen rangaistuksensa, tällä kertaa pelin viivyttämisestä. JYP selvittää alivoiman, ja heti perään Henri Auvinen iskee ottelun avausmaalin ajassa 48:03 nostaen JYP:in 0-1 johtoon. HIFK ei kovasta painostamisesta huolimatta saanut kiekkoa ohi Tuomas Tarkin, ja JYP vei jännitysnäytelmän Helsingissä lukemin 0-1.

HIFK pelaa seuraavan kerran tiistaina, kun joukkue matkaa Tampereelle kohtaamaan Ilveksen. Ottelu suorana klo. 18:30 ja pre-game lähetys jo klo 17:30 Radio Cityltä Helsingissä taajuudella 99,4Mhz tai netissä osoitteessa www.radiocity.fi.